28 ian. 2022 | 10:34

Curs BNR pentru 28 ianuarie 2022. Cât costă euro

Curs Valutar
Curs BNR pentru 28 ianuarie 2022. Cât costă euro
Curs BNR pentru 28 ianuarie

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru azi. Care sunt noile cotații din data de 28 ianuarie 2022? Ai mai jos evoluția acestora și a Indicelui ROBOR din această perioadă! Care sunt modificările?

Curs BNR pentru 28 ianuarie 2022

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Indicele ROBOR a avut și el parte de câteva modificări în dreptul calculului la 3 luni. Acesta a scăzut cu -0.01, ajuns astfel la 3.05%. Cel calculat la 6 luni a rămas la 3.2% și cel calculat la 12 luni a rămas la 3.3%.

Curs BNR pentru: Euro

1 euro – 4.9459 Lei (variația pozitivă +0.0006 Lei)

Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.9453 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0010 de Lei, au arătat specialiștii de la BNR.

Curs BNR pentru: Dolar

1 dolar – 4.4424 Lei (variația pozitivă +0.0242 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.4182 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0342 de Lei, conform datelor de la site-ul oficial.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 liră sterlină – 5.9485 Lei (variația pozitivă +0.0185 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.9300 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0062 de Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Detalii despre schimbările ROBOR

„ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Românii s-au putut bucura de o nouă bancnotă pusă în circulație din data de 1 decembrie 2021.

„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

„Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului”, potrivit comunicatului de presă transmis de Banca Națională a României despre noua bancnotă ce a fost pusă în circulație de la 1 decembrie a.c.

Parteneri
A murit unul dintre milionarii României. Omul l-a adus pe Bush la București
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Adevăratele origini ale marelui actor Jean Constantin. Acum s-a aflat adevărul!
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Taxa care îi face pe români să plătească mai mult în supermarketuri. Măsura este deja în vigoare
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! RĂSTURNARE MAJORĂ în SONDAJE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro