„Palma lui Dumnezeu”, cel mai spectaculos loc din România, unde trebuie neaparat să ajungi. Doar urme de sălbăticiuni, niciuna de om

„Palma lui Dumnezeu

România are atâtea locuri frumoase, încât ți-ar lua o viață să le descoperi pe toate. Unul dintre acestea este „Palma lui Dumnezeu”, unic în țară.

Fundătura Ponorului, sau așa cum mai este cunoscut locul, „Palma lui Dumnezeu”, este o zonă din România pe care trebuie neaparat s-o vizitezi, fiind de o frumusețe ieșită din comun. Altfel spus, odată ajuns aici, poți considera că ai ajuns la originile lumii, în miezul naturii.

turism-loc-frumos-palma-lui-dumnezeu
Palma lui Dumnezeu

Unde se află „Palma lui Dumnezeu”

„Palma lui Dumnezeu” se află în județul Hunedoara și este considerat un adevărat colț de rai, aici putând să vezi ceea ce rar ai ocazia: natura, în toată splendoarea ei, aproape neatinsă de om.

Firește, ai face bine ca, odată ce ai plecat de acolo, să lași locul așa cum l-ai găsit, adică atins doar de urmele sălbăticiunilor din zonă. Este foarte important să ajutăm natura, dar și locurile frumoase din România, să rămână neîntinate.

„Palma lui Dumnezeu” se întinde într-o mică poiană din valea râului Ponor, din Munții Șureanu, și reprezintă o adevărată „Mecca” pentru toți iubitorii de frumos dar, în mod deosebit, pentru fotografii care își doresc să surprindă imagini cu adevărat unice.

Ca să ajungi acolo, va trebui să-ți „abandonezi” mașina, ca mai apoi să mergi printr-un drum forestier timp de două ore. Nu te îngrijora, frumusețea pădurii îți va ține companie, ca să nu mai pomenim de aerul extrem de curat, care îți va curăța plămânii atât de obișnuiți cu noxele orașului.

Palma lui Dumnezeu
Palma lui Dumnezeu

De ce se numește așa

Cu toate că, în mod oficial,  frumosul loc poartă denumirea de Fundătura Ponorului, nume luat după cel al râului care străbate zona, oamenii  locurilor mai numesc acest mic rai, din inima munților, „Palma lui Dumnezeu”, datorită faptului că arată ca un tărâm străvechi, de la începuturile omenirii, dând impresia că este vegheat de o divinitate care se asigură că nimic nu se va schimba în rău, aici.