Oțelăria Azovstal a căzut. Toți soldații ucraineni, evcauați de pe teritoriul controlat de ruși, spun oficialii

Oțelăria Azovstal a căzut. Toți soldații ucraineni, evcauați de pe teritoriul controlat de ruși, spun oficialii

Comandamentul Militar Suprem al Ucrainei a ordonat militarilor din Azovstal să părăsească oțelăria. Reprezentanții Kievului au spus că garnizoana ”Mariupol” și-a îndeplinit misiunea.

Militarii de la Azovstal, obligați să părăsească oțelăria. Anunțul făcut de trupele ucrainene

Nu mai puțin de 260 de oameni au fost evacuați din oțelărie, din care 53 sunt grav răniți, au mai declarat ucrainenii.

”Garnizoana Mariupol şi-a îndeplinit misiunea de luptă. Comandamentul Militar Suprem a ordonat comandanţilor unităţilor staţionate la Azovstal să salveze vieţile personalului lor. Apărătorii din Mariupol sunt eroi ai timpului nostru. Ei vor rămâne pentru totdeauna în istorie: unitatea specială Azov, Brigada 12 a Gărzii Naţionale a Ucrainei, Brigada 36 Separată de Marină, grăniceri, poliţie, voluntari, Apărarea Teritorială a Mariupol.”, transmit reprezentanții.

Garda Naţională şi Serviciul Grăniceri au început o acțiune amplă de salvare a apărătorilor Mariupolului blocaţi în oțelăria Azovstal, transmite ministerul Apărării din Ucraina.

„53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pe teritoriul Republicii Populare Doneţk, pentru îngrijiri medicale. Alte 211 persoane au fost duse la Olenivka, prin coridorul umanitar.”, a spus ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar.

De altfel, Volodimir Zelenski a anunțat, luni noaptea, în cea de-a 82-a zi de război, că a început o operaţiune de salvare a apărătorilor Mariupolului, unii dintre ei răniţi grav.

”Cea de-a 82-a zi a apărării noastre se apropie de sfârşit. O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop tocmai salvarea ţării noastre şi a poporului nostru. Referitor la situaţia de la Mariupol, datorită acţiunilor armatei ucrainene – Forţele Armate ale Ucrainei, informaţiile, echipa de negocieri, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii şi Naţiunile Unite, sperăm că vom putea salva vieţile băieţilor noştri. Printre aceştia se numără şi răniţii grav, li se acordă asistenţă medicală.

Acesta este principiul nostru. Cred că fiecare persoană adecvată va înţelege aceste cuvinte. Operaţiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului a fost începută de către ofiţerii noştri militari şi de informaţii. Pentru a aduce băieţii acasă, munca continuă”, a transmis preşedintele Ucrainei.

Citește și: Ziua 82. Rusia oprește atacurile la Azovstal, pentru evacuarea soldaților răniți; Putin a trimis rachete la granița cu Finlanda

 

 

Etichete: