26 iun. 2022 | 09:55

Oamenii nu ar fi singuri în Univers: cum cred doi oameni de știință că arată rasele extraterestre

ACTUALITATE
Oamenii nu ar fi singuri în Univers: cum cred doi oameni de știință că arată rasele extraterestre

Se crede că, în viitor, ființele umane ar putea reuși să călătorească prin spațiu, pe alte planete, și poate să întâlnească și alte forme de viață umanoide.

Acest lucru ar putea suna de necrezut pentru unii, totuși, un astrobiolog de la Universitatea din Cambridge a declarat că acest scenariu ar putea fi mai realist decât ai crede. Revista BBC Science Focus i-a luat un interviu lui Simon Conway Morris, în care omul de știință a declarat că această evoluție a oamenilor ar fi putut avea loc în mod similar în alte lumi din univers. Teoria lui Simon este derivată din evoluția convergentă.

Teoria afirmă, în esență, că evoluția omenirii face parte dintr-o lege a naturii și este foarte probabil să se întâmple, în mod similar, și în alte lumi. Deci, teoretic, ai putea vedea umanoizii albaștri și verzi, ca în Star Trek, în curând.

Simon Morris nu este singurul care susține o astfel de teorie: un coleg îi împărtășește ideile

Simon Morris nu este singurul om de la Universitatea din Cambridge care crede că viața extraterestră ar fi evoluat similar cu cea a oamenilor. Arik Kershenbaum a scris o carte întreagă despre acest concept al evoluției extratereștrilor, spre exemplu. El a explicat că evoluția a fost „mecanismul explicativ” pentru viața prezentă peste tot în Univers.

Kershenbaum a adăugat că extratereștrii nu ar avea interese și culturi similare cu noi, totuși. În plus, chiar și extratereștrii care dispun de cunoștințe tehnologice mult mai stufoase decât cele ale oamenilor, ar fi provenit dintr-o „specie pre-tehnologică”.

Ce-i drept, în lipsa unor informații concrete, aceste teorii rămân exact ceea ce sunt: simple teorii. Cu toate astea, există marea posibilitate ca cei doi savanți să fi nimerit măcar o parte din adevăr. Trebuie să ținem, totuși, seamă că, până la „first contact” probabil că mai avem de așteptat, existând șansa infimă ca el să se petreacă pe timpul vieții noaste.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele