O femeie s-a trezit cu un pietroi în casă, picat din cer. Ce e, de fapt, și de unde a venit

O femeie s-a trezit cu un pietroi în casă, picat din cer. Ce e, de fapt, și de unde a venit
Sursa foto: observator news

Scene de groază s-au derulat, marți, în Hunedoara, pentru o familie din zonă. Oamenii s-au trezit cu un pietroi care a pătruns prin acoperiș, distrugând camerele de la etajul superior al locuinței lor. Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Chiar dacă pierderile sunt însemnate, din fericire, niciunul dintre membrii familiei nu a fost rănit.

O întâmplare neobișnuită, care se putea sfârși dramatic, a avut loc în Hunedoara. O familie s-a trezit cu un pietroi uriaș care le-a spulberat acoperișul, pătrunzând în camerele de la etaj. Una dintre camere, cea a fetiței familiei, a fost distrusă, povestește mama înspăimântată de ce s-ar fi putut întâmpla, dacă vreunul dintre cei doi copii s-ar fi aflat la etaj, în momentele dramatice.

„A fost alertat şi trimis la locul intervenţiei echipajul CBRN (Chimic Radiologic Biologic şi Nuclear) din cadrul ISU Hunedoara, care a efectuat măsurători asupra pietrei, in urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic.

Pentru o analiză amănunţită, piatra a fost ridicată şi transportată la Insemex Petroşani (…)

Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperişul casei, plafonul unei camere şi mobilierul din aceasta”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

De unde vine pietroiul, de fapt

Se pare că rocile sunt reziduuri metalurgice (zgură) şi au fost aruncate în aer de la peste un kilometru distanţă, în urma unor activităţi de detonare efectuate pe fosta platformă siderurgică din Hunedoara, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă”, a precizat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

„Cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăţi de zgură, care au provenit în urma detonării unei bucăţi de zgură, activitate desfăşurată la aproximativ un kilometru de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe actuala platformă, unde două societăţi comerciale desfăşoară activităţi de excavare şi colectare a deşeurilor metalice.

Ancheta este în desfăşurare urmând ca, din cercetările efectuate, să se stabilească toate împrejurările în care s-au comis aceste incidente, precum şi pentru a se stabili dacă activităţile din incinta fostului combinat, desfăşurate de către cele două societăţi comerciale s-au efectuat cu respectarea prevederilor legale, urmând ca în funcţie de rezultatul anchetei să se ia măsurile legale care se impun”, a transmis IPJ Hunedoara.

Din fericire, toți membrii familiei sunt în siguranță. Mama și cei doi copii se aflau la parter, în bucătăria locuinței, când acoperișul le-a fost distrus de pietroiul uriaș.