Incendiu lângă 20 de vagoane încărcate cu benzină, în Prahova. Circulația feroviară a fost oprită

Incendiu lângă 20 de vagoane încărcate cu benzină, în Prahova. Circulația feroviară a fost oprită
Incendiu de vegetație lângă 20 de vagoane de tren încărcate cu benzină

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în localitatea Inotești din județul Prahova. Situația este una gravă, având în vedere că acesta a avut loc în apropierea unei garnituri de tren încărcate cu benzină.

Pompierii au ajuns de urgență la fața locului

Temperaturile cresc, iar incendiile de vegetație au loc din ce în ce mai des. Unul care putea fi devastator a izbucnit lângă o cale ferată, unde mai multe vagoane încărcate cu benzină se aflau. La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere, potrivit ISU Prahova.

Din fericire, pompierii au reușit să asigure protecția celor 20 de vagoane încărcate cu benzină, iar incendiul a fost localizat în scurt timp. Vagoanele erau pline cu benzină, iar în cazul în care flăcările ajungeau până la el, ar fi avut loc un adevărat dezastru.

Pompierii au lucrat contra-timp, deoarece vagoanele nu putea fi mutate, din cauza faptului că nu erau cuplate la o locomotivă, au mai spus reprezentanții ISU Prahova. Incendiul se manifesta pe o suprafață de circa trei hectare, iar traficul feroviar a fost oprit complet.

Avertizare venită din partea IGSU cu privire la incendiile de vegetație uscată

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență trage un semnal de alarmă în ceea ce privește incendiile de vegetație uscată. Românii sunt sfătuiți să nu mai dea foc vegetației, în special celei uscate. Pompierii au intervenit, doar în luna martie, la peste 1.400 de astfel de cazuri.

„Cât de periculoase pot fi incendiile de vegetație?

„Maramureș: O femeie de 70 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe tot corpul, după ce a fost surprinsă de un incendiu de vegetaţie”
„Mureș: Aproape 30 de mașini arse la un centru de dezmembrări, în urma unui incendiu de vegetație”
„Arad: Biserică veche de trei secole, mistuită de flăcări, după ce s-a dat foc vegetaţiei uscate”

Acestea sunt doar câteva dintre știrile care au circulat în ultimele zile, în spațiul online. Din nefericire, toate au la bază întâmplări reale. Dacă oameni ar înțelege să nu dea foc vegetației, nu s-ar ajunge să se distrugă bunuri sau vieți. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a face față! Situația este cu atât mai delicată cu cât în apropierea câmpurilor arzânde se află locuințe sau alte construcții. În astfel de cazuri, fiecare secundă face diferența!”, a fost mesajul transmis de IGSU pe pagina de Facebook.

Incendiile de vegetație se extind extrem de rapid, mai ales dacă și vântul este prezent. Situația este cu atât mai gravă dacă în zonele respective se află locuințe, lucru care pune în pericol viața oamenilor.