Directorul corpului de control din Ministerul Sănătăţii, urmărit penal de DNA pentru fraudarea unui examen

Directorul corpului de control din Ministerul Sănătăţii, urmărit penal de DNA pentru fraudarea unui examen

Constantin Dina, directorul Corpului de control din cadrul Ministerului Sănătăţii a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că la un concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu i-ar fi transmis unuia dintre candidaţi o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

Constantin Dina, urmărit penal de DNA pentru fraudarea unui examen

Conform unui comunicat al DNA, se pare că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Constantin Dima, care era preşedinte al comisiei de concurs, după ce a comis infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, notează Agerpres.

În plus, procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada februarie – 6 martie, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, Constantin Dina ar fi transmis, în mod nepermis, unuia dintre candidaţi o parte din subiectele concepute pentru proba scrisă.

Acţionând astfel, Dina ar fi facilitat obţinerea de către candidatul favorizat a unui punctaj care i-ar fi permis să treacă de proba respectivă. În acest sens, proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenţiei procurorilor anticorupţie, a menţionat DNA.

„În perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidați o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

Acționând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obținerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă”, a transmis, luni, DNA.