O cascadorie spectaculoasă din James Bond: No Time to Die, explicată: cum a fost posibilă

O cascadorie spectaculoasă din James Bond: No Time to Die, explicată: cum a fost posibilă

Ce-ar fi James Bond fără celebrele și spectaculoasele cascadorii? În mod evident, în lipsa lor, franciza nu ar avea tot atât de mult succes. Este cazul și ultimei producții în care îl putem vedea pe Agentul 007 executând cu grație o cascadorie periculoasă cu motocicleta.

Artiștii VFX de la cunoscutul canal YouTube Corridor Crew explică modul în care a fost filmată cascadoria spectaculoasă cu sărituri cu motocicleta din „James Bond: No Time To Die”.

Pelicula „No Time To Die” se spune povestea cunoscutului agent care este retras din serviciul activ MI6, care ulterior se pregătește să trăiască o viață liniștită în Jamaica. Cu toate acestea, liniștea pare a fi de scurtă durată, întrucât prietenul său de la CIA, Felix Leiter, îi cere o ultimă misiunea, și anume de a salva un om de știință rus care a fost răpit. Misiunea îl pune, ca de obicei, pe Bond, în ipostaze periculoase.

Regizat de Cary Joji Fukunaga, „James Bond: No Time To Die” este cel de-al 25-lea film din franciza 007, și ultima în care îl vom mai putea vedea pe actorul britanic, Daniel Craig, jucând rolul principal. Din distribuție mai fac parte Lea Seydoux, Ben Whishaw, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Christoph Waltz, Jeffrey Wright, Lashana Lynch, Ana De Armas și Rami Malek.

Cum a fost posibilă cascadoria pe motocicletă din „James Bond: No Time to Die”

Acum, într-un nou videoclip publicat de popularul canal YouTube Corridor Crew, artiștii VFX Sam, Niko și Wren descriu modul în care a fost filmată cascadoria impresionantă executată cu motocicleta, din secvența de deschidere a filmului „No Time To Die”.

Sam începe prin a explica că saltul propriu-zis cu motocicleta a fost efectuat practic de un cascador pe o rampă care a fost înlocuită cu piatră, la montaj- „ceea ce are sens”, așa cum subliniază Wren. Tot el afirmă că ar fi „imposibil” ca saltul să fie executat pe piatră reală.

Sam a lăudat, de asemenea, cascadoria și a apreciat faptul că unghiul camerei folosit pentru săritură a fost unul wide (larg), spre deosebire de primele planuri folosite în pregătirea cascadoriei, mult mai restrânse.