“James Bond” de China: pe cine a supărat parodia „Pond, James Pond”

“James Bond” de China: pe cine a supărat parodia „Pond, James Pond”

China a parodiat seria James Bond: „Pond, James Pond”. Acest lucru vine într-un context tensionat dintre UK și China.

MI6 nu a găsit, îndă, momentul comic. Directorul serviciilor secrete britanice a mulțumit, cu ironie, agenției China Nouă pentru „publicitatea gratuită” după publicarea unui videoclip parodie a filmelor cu James Bond. Acest lucru ar duce în derizoriu alianța Londra-Washington.

Răspunsul lui Richard Moore, directorul MI6, intervine într-un context de tensiuni între Marea Britanie și China provocat în special de tratamentul uigurilor și situația din Hong Kong, scrie DailyMail.

Richard Moore a declarat la finalul lui noiembrie că „adaptarea la o lume afectată de creșterea puterii Chinei este prioritatea principală” a serviciilor sale. Șeful MI6 acuza Beijingul că „adună date din lumea întreagă” și că „se folosește de influența sa” pentru „a prinde oamenii în plasa sa”.

China a parodiat James Bond, iar asta a supărat MI6

Ca replică, agenția de presă oficială China Nouă a publicat recent pe Twitter un videoclip parodie intitulat „No Time to Die Laughing”. Este o referință la cel mai recent film cu James Bond.

Videoclipul de 4,35 minute în engleză, pe care îl poți vedea mai jos, prezintă doi actori chinezi care interpretează agenți MI6: un bărbat în smoking numit „James Pond” („pond” înseamnă „iaz” în engleză) și o colegă în costum.

În acest videoclip cu râsete pe fundal și filmat într-un castel, ce doi duc în derizoriu criticile occidentale cu privire la amenințarea chineză. Cei doi agenți falși britanici discută de un dosar ce conține tehnici de spionaj chinez, înainte de a înțelege că sunt de fapt cele ale aliatului lor american.

James Pond denunță criticile MI6 contra Beijingului drept „patetice”, o tactică folosită, potrivit acestuia, „pentru a obține un buget mare anul viitor”. Într-o convorbire cu CIA, agentul „0.07” află că telefonul său a fost pus sub ascultare de aliatul american.

„A fi inamicul Americii este periculos. Dar a fi prietenul Americii este fatal”, concluzionează Pond.