O ambarcațiune suspectă a fost văzută în Marea Neagră. Ce au găsit polițiștii de frontieră lângă Costinești

O ambarcațiune suspectă a fost văzută în Marea Neagră. Ce au găsit polițiștii de frontieră lângă Costinești

Alertă în apele românești ale Mării Negre. Polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă au descoperit în decursul acestei dimineți, lângă stațiunea Costinești, o ambarcațiune suspectă care provenea din Turica. La bordul acesteia erau nu mai puțin de 50 de migranți.

Alertă în Marea Neagră. Descoperirea făcută de Garda de Coastă

Astăzi dimineață, echipele de la Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat, în apele teritoriale româneşti, o ambarcaţiune suspectă, care naviga spre ţărmul României.

Ambarcațiunea era foarte aglomerată, neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord și exista posibilitatea ca persoanele care asigură conducerea acesteia să nu aibă pregătirea necesară, viaţa persoanelor aflate la bord era pusă în pericol.

După ce barca a fost interceptată, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit de salvare a vieţii omeneşti pe mare. Barca va fi adusă în Portul Constanţa, iar oamenii aflați la bord vor fi preluați de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 99. Forțele ruse desfășoară exerciții nucleare la Moscova. Erdogan începe o operațiune militară în Siria

Ancheta va fi sub lupa poliţiştilor de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

„În această dimineaţă, în jurul orei 7,30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat, în apele teritoriale româneşti, o ambarcaţiune suspectă, care naviga spre ţărmul României. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Gărzii de Coastă – Grupul de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit cu operativitate. Astfel, la o distanţă de 6 Mm de localitatea Costineşti, poliţiştii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcaţiune pescărească, în care se află aproximativ 30 de persoane.

Totodată, pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Constanţa. Cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, au transmis reprezentanții de Gărzii de Coastă.

Citește și: Noul președinte al Filipinelor este fiul fostului dictator Ferdinand Marcos. Fiica președintelui în exercițiu, numită vicepreședinte

Citește și:
Etichete: