29 aug. 2022 | 12:05

Netflix se transformă, din nou: serviciul de streaming vrea să concureze cu Google, PlayStation, NVIDIA și alții

ACTUALITATE
Netflix se transformă, din nou: serviciul de streaming vrea să concureze cu Google, PlayStation, NVIDIA și alții

Netflix caută să-și extindă semnificativ aria de servicii oferite clienților săi. În contextul extinderii către piața de jocuri video și a scăderii semnificative a numărului de abonați, gigantul american se gândește să intre pe piața gamingului în cloud, a streamingului de jocuri video.

La momentul de față, există mai multe platforme de streaming pentru jocuri la nivel global. Lista include PlayStation Now, GeForce Now, Google Stadia, Amazon Luna și nu numai. Acelor servicii se pare că se va atașa și Netflix, având în vedere mai multe posturi scoase la concurs pe pagina web oficială de cariere. Fără niciun fel de dubiu, în anunțuri precum cel de Senior Software Engineer, se face referire la ”serviciul nostru de gaming în cloud”.

Netflix se axează serios pe gaming

La momentul de față, portofoliul de jocuri al Netflix este deja destul de stufos, dar vizează în mod exclusiv creații ”casual”, titluri mai simpliste. Nu concurează cu Call of Duty sau FIFA. Acesta s-ar putea să fie și motivul pentru care, cel puțin momentan, acele jocuri nu au atras un număr semnificativ de utilizatori și, majoritatea abonaților la Netflix nu au auzit niciodată că ele există.

Ca un upgrade semnificativ al eforturilor de gaming marca Netflix, dacă vor ajunge titluri AAA pe serviciul său de gaming, lucrurile s-ar putea să fie mult mai optimiste pentru compania americană. Nu de alta, dar să te și joci pe același abonament prin intermediul căruia te uiți la filme reprezintă o idee foarte bună. Depinde ce parteneriate va avea în spate, cu ce studiouri și, mai ales, cât de mare va fi compatibilitatea cu dispozitivele și TV-urile inteligente care oferă la această oră acces la platforma de streaming.

Spre deosebire însă de companii care o iau de la zero în domeniul cloud gaming-ului, Netflix are deja avantajul unei experiențe fabuloase pe partea de streaming. Asta înseamnă că algoritmii săi de compresie cât se poate de eficienți ar putea face minuni dacă sunt transpuși în jocuri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele