Netflix schimbă regulile jocului, din nou: cum va ști că un film sau serial îți place cu adevărat

Netflix schimbă regulile jocului, din nou: cum va ști că un film sau serial îți place cu adevărat

Netflix face o treabă foarte bună în a-ți înțelege gusturile în materie de divertisment și a-ți recomanda show-uri care s-ar putea să se alinieze cu preferințele tale. Așa a fost dintotdeauna, dar acum, vrea să reinventeze modul în care îți manifești aprecierea pentru anumite filme sau seriale pentru a spori și mai mult calitatea recomandărilor.

În contextul în care producțiile de pe Netflix îți plac în mai multe feluri, unele mult, altele foarte mult, compania americană s-a gândit să introducă o nouă funcție prin care să știe asta despre tine, fără să revină la acel sistem tradițional de stele. În continuare, vei putea să optezi pentru un deget în sus, ca un like pe Facebook, la orice găsești pe Netflix, dar acum va exista și un al doilea ”Thumbs Up” pentru producțiile de care nu te-ai putut dezlipi, serialele care, în cazul tău, au creat dependență.

Netflix, de la îți place mult la foarte mult

În cazul în care ai văzut un film drăguț pe care l-ai recomanda unui prieten, poți opta pentru un Thumbs Up, un deget mare orientat în sus în semn de Ok. Așa te asiguri că algoritmul de recomandări îți va sugera și alte show-uri din același spectru de interese pe viitor.

Două degete mari orientate în sus, Two Thumbs Up, duc întreaga idee de apreciere pentru un tip de conținut la un alt nivel. ”Două degete în sus ne spun ce ai îndrăgit și ne ajută să fim și mai particulari, preciși, când vine vorba de recomandări. De exemplu, dacă ți-a plăcut Bridgerton, vei vedea recomandări de mai multe seriale și filme cu aceeași distribuție, sau de la (n.r. studiourile de producție) Shondaland.”, a explicat Christine Doig – Cardet, directorul de inovație din cadrul Netflix, printr-o postare pe blogul oficial.

Practic, dincolo de recomandările de genuri care te-au încântat în trecut, Netflix va știi să-ți recomande și filme cu aceiași actori, de la aceiași regizori sau producători.