Operation Mincemeat, filmul Netflix care spune o poveste adevărată despre război și compromisuri

Operation Mincemeat, filmul Netflix care spune o poveste adevărată despre război și compromisuri

Netflix a lansat un trailer pentru „Operation Mincemeat”, care dezvăluie o serie de detalii despre filmul ce se concentrează pe cel de-al Doilea Război Mondial. Actorul Colin Firth, câștigător al premiului Oscar, face parte din distribuția dramei de război britanice, în rolul remarcabilului ofițer Ewen Montagu, care face echipă cu Charles Cholmondeley (interpretat de Matthew Macfadyen din Succession) pentru a planifica una dintre cele mai mari înșelăciuni din istorie.

Din distribuția filmului mai fac parte Kelly Macdonald, Penelope Wilton, dar și Jason Isaacs, Johnny Flynn, Ian Fleming, și Simon Russell Beale, în rolul lui Winston Churchill.

„Operation Mincemeat” vine de la apreciatul regizor John Madden, producătorii „The King’s Speech”, Iain Canning și Emile Sherman, dar și de la scenaristul Michelle Ashford, cunoscută pentru miniseria HBO, nominalizată la Premiile Emmy, „The Pacific”.

„Operation Mincemeat”, un film jumătate ficțiune, jumătate adevăr, care spune o poveste pe care nu o auzi chiar în fiecare zi

Bazat pe povestea adevărată de război, de-a dreptul extraordinară, „Operation Mincemeat” spune povestea celor doi ofițeri ai serviciilor secrete britanice, în timp ce planifică și se chinuie să ducă la bun sfârșit o operațiune bazată pe înșelăciune, menită să țină ascunsă invazia Siciliei. Pentru ca planul să le funcționeze, cei doi apelează la ajutoare, printre care și la cel al unui om… mort.

Netflix a publicat primul trailer pentru „Operation Mincemeat”. Acesta începe cu Montagu care detaliază planul forțelor aliate de a lansa un asalt total asupra Siciliei, pentru a pune capăt asediului lui Adolf Hitler, asupra întregii Europe.

Deși se confruntă cu o provocare majoră, cancelarul Germaniei le cunoaște intențiile. Astfel, ofițerii interpretați de Colin Firth și Matthew Macfadyen pun la cale un plan menit să-l umilească pe Hitler, prin plantarea unui cadavru pe țărmurile Spaniei, care poartă documente false și detaliază planurile unei invazii false.

Trailer-ul oficial poate fi văzut mai jos:

Citește și: