30 aug. 2022 | 10:55

Netflix face un pas în față și colaborează cu japonezii: ce anime-uri clasice vei putea vedea în curând

ACTUALITATE
Netflix face un pas în față și colaborează cu japonezii: ce anime-uri clasice vei putea vedea în curând

Netflix și-a asigurat drepturile de streaming, cu toate că neexclusive, pentru o mână de anime-uri clasice.

Publicația Variety a relatat că Netflix a semnat de curând un acord cu Nippon TV pentru a aduce telespectatorilor din întreaga lume anime-uri clasice ca Berserk, Claymore, Death Note, Parayste: The Maxim, dar și alte nouă filme și seriale din această categorie.

Din acest calup, Netflix intenționează să aducă în streaming mai întâi Hunter X Hunter.

Fanii anime-urilor au toate motivele să se bucure: Netflix va „deveni casă” multor titluri importante

Începând cu data de 2 septembrie, adaptarea seriei manga clasice a lui Yoshihiro Togashi va fi disponibilă în 104 de țări.

Câteva titluri, inclusiv Death Note și Hunter X Hunter, au fost elementele de bază ale catalogului anime Netflix în America de Nord, iar asta se întâmplă de ani de zile. De fapt, primul este atât de popular pe platforma Netflix, încât le-a dat fraților Duffer undă verde pentru a produce o altă adaptare live-action a serialului. Alte tituri demne de menționat sunt Hajime no Ippo: The Fighting!, Monster și Nana, printre multe altele.

De asemenea, acordul le va oferi fanilor anime șansa de a viziona unele dintre aceste seriale pe o altă platformă decât Crunchyroll.

Din momentul în care Sony a achiziționat serviciul de streaming pe suma de 1,2 miliarde de dolari în 2020 a început să migreze catalogul Funimation. Crunchyroll a fost, la bine și la rău, jucătorul dominant pe piață, însă acum se pare că Netflix vrea să preia frâiele.

De altfel, mișcarea celor de la Netflix este una inteligentă, de vreme ce diversificarea conținutului ajută, fără dar și poate, la atragerea de noi și noi abonați de care gigantul de streaming pare să aibă mare nevoie, mai ales în contextul pierderilor recente pe care le-a suferit.

În ciuda faptului că rămâne, totuși, cel mai popular serviciu de streaming, Netflix a pierdut mulți abonați anul acesta. Rămâne de văzut dacă îi va recupera.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele