Moscova avertizează că insolvența Rusiei poate deveni insolvența Europei. Noi amenințări după ultimele sancțiuni
Moscova avertizează că insolvența Rusiei nu afectează doar propria țară, ci se poate extinde la întregul nivel european. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei trage un semnal de alarmă Uniunii Europene și spune că imposibilitatea de plată a Kremlinului poate cauza probleme la nivel economic și în Europa.
Moscova avertizează că insolvența Rusiei poate deveni insolvența Europei. Noi amenințări după ultimele sancțiuni
”Insolvența Rusiei poate atrage neîndeplinirea obligației de plată a Europei, atât morală, cât și, foarte posibil, tangibilă”, a comunicat Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe canalul său Telegram.
Înaltul oficial spune, totodată, că structura financiară a Uniunii Europene se clatină, iar cetățenii au tendința să își piardă încrederea imediat, având în vedere situația.
Reacția lui Medvedev a venit la scurt timp după ce Ursula von der Leyen a declarat că intrarea Kremlinului în insolvență e doar o chestiune care ține doar de durată. De altfel, amenințările subtile ale oficialului rus nu se opresc aici. Acesta i-a avertizat pe reprezentanții Uniunii Europene că vor fi și alte consecințe din cauza sancțiunilor luate de Occident împotriva țării sale.
Acesta vorbește despre o ”hiperinflație care nu poate fi pusă pe seama rușilor ticăloși”, lipsa produselor alimentare de necesitate mare în magazine și afluxul de refugiați, ”care va provoca un val de criminalitate”
„În acest caz, cei de la Bruxelles vor trebui să-și schimbe retorica. În caz contrar, pe străzile orașelor europene vor arde focuri urât mirositoare de cauciucuri în gloria eroilor Maidan. Declarațiile șefei Comisiei Europenenu sunt despre suferințele oamenilor emaciați, nu despre încheierea operațiunii militare speciale, nu despre pacea mult așteptată în Ucraina, ci despre incapacitatea de plată a Rusiei. La asta au visat! Aceasta este strategia de bază a Uniunii Europene. Aceasta este ceea ce își doresc cu adevărat masochiștii de la Bruxelles și colegii lor de joacă de peste ocean”, a adăugat acesta.
O nouă serie de sancțiuni a fost implementată pentru ca Rusia să cedeze în războiul cu Ucraina. Măsurile vor viza de această dată băncile și petrolul.
„Ne uităm mai departe la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rusesc. Și, desigur, există probleme energetice”, a spus ea.