06 mai 2022 | 11:08

Monedele digitale, noua țintă a escrocilor cibernetici: se fura adevărate averi, de la o lună la alta

ACTUALITATE
Monedele digitale, noua țintă a escrocilor cibernetici: se fura adevărate averi, de la o lună la alta

Piața criptoactivelor este tot mai tentantă, iar monedele digitale se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, la nivel global, pe măsură ce numeroși oameni din toate colțurile lumii încep să le perceapă ca pe niște active demne de investiții.

În tot acest context, există și un revers al medaliei. Este vorba despre furturile masive produse de escrocii cibernetici.

Hackerii văd monedele digitale ca pe o adevărată mană cerească

De când piața criptomonedelor a luat avânt, s-au înmulțit și atacurile asupra portofelelor digitale. De la o lună la alta, hackerii reușesc să pună mâna pe adevărate averi, profitând de breșele de securitate ale unor sisteme sau chiar de naivitatea sau neglijența unor utilizatori.

Așa se face că ultimele rapoarte indică o sumă uriașă ce ar fi fost furată de infractorii cibernetici, de pe piața crypto. Mai exact, conform datelor publicate de specialiștii de la Rekt.news, în perioada august 2021 – martie 2022 au fost depistate 37 de hack-uri care au vizat diverse proiecte proiecte de pe piața de profil.

În ultimele lunii, hackerii au reușit să șteargă practic cu buretele aproape 3 miliarde de dolari din zona crypto, transmit analiștii.

Important de menționat este că, dacă în doar ultimele luni hackerii au furat bunuri digitale în valoare de 2,9 miliarde de dolari, pe întreaga perioadă a anului trecut, valoarea activelor însușite ilegal de hackeri a atins nivelul de 3,2 miliarde de dolari. Acest lucru sugerează faptul că, în 2022, atacurile s-au intensificat, iar daunele pe care le vom constata la finele anului curent au șanse să fie semnificativ mai mari decât în 2021.

Între timp, piața criptomonedelor începe să fie îmbrățișată și de state europene. Recent, Franţa a devenit prima ţară europeană mare care a autorizat operaţiunile platformei de criptomonede Binance. Pentru necunoscători, vorbim despre cea mai cunoscută și mare platformă de acest tip din lume. Totodată, conform unui anunț făcut de oficialitățile europene, majoritatea băncilor centrale la nivel global testează varianta lansării propriei monede digitale, economiștii fiind convinși de faptul că nu mai pot ignora tendința de digitalizare monetară.