Ministerul britanic al Apărării anunță că forțele ruse vor ataca puternic Kievul

Ministerul britanic al Apărării anunță că forțele ruse vor ataca puternic Kievul

Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că ultimele informații din teren contrazic complet poziția oficială a Kremlinului, care anunța o reducere a trupelor din zona Kiev. Potrivit acestor informații, se pare că trupele rusești se află ancorate în regiunea Kiev și în următoarele zile sunt așteptate bătălii grele, în special în suburbiile capitalei Ucrainei.

Forțele ruse urmează să atace Kievul

În plus, sunt așteptate bătălii grele în Mariupol, un obiectiv cheie al Rusiei, însă pentru moment, forțele ucrainene controlează centrul orașului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut joi că trupele ruse nu se retrag de la Kiev și Cernihiv în mod voluntar, ci sunt „împinse înapoi” de forțele de apărare ale țării sale.

Într-o nouă adresă video, Zelenski a avertizat că „putem vedea că, în același timp, există o acumulare a trupelor ruse pentru noi lovituri în Donbass”. De asemenea, el a vorbit pe scurt despre negocierile dintre Kiev și Moscova, spunând că „da, există un proces de negocieri care este în desfășurare, dar acestea sunt doar cuvinte până acum. Fără detali”.

Discuțiile dintre Kiev și Moscova ar trebui să continue la 1 aprilie printr-un apel video. Între timp, la începutul zilei, Regatul Unit a acuzat Rusia de bombardarea continuă a Cernihivului, în ciuda pretențiilor țării eurasiatice că își va reduce numărul de trupe în acea zonă.

Bombardamentele rusești au continuat miercuri în jurul Kievului

În ciuda faptului că s-a susținut că va „reduce drastic activitatea militară” în jurul Kievului și Cernihivului marți, bombardamentele rusești și focurile sporadice cu arme de calibru mic au continuat miercuri în jurul Kievului, potrivit echipelor CNN de la sol.

Ministerul ucrainean al Apărării a mai spus că armata rusă continuă miercuri să desfășoare o agresiune armată la scară largă împotriva Ucrainei, în timp ce forțele ucrainene continuă să desfășoare o operațiune de apărare în direcțiile est, sud-est și nord-est.

Departamentul de Apărare al SUA a spus că au văzut aproximativ 20% din forțele Rusiei care s-au deplasat împotriva Kievului „repoziționare”, unele îndreptându-se spre Belarus, în ultimele 24 de ore.

În orașul Cernihiv, din nord, ucrainenii au suferit și atacuri continue. Primarul Cernihivului a respins afirmația Moscovei de reducere a operațiunilor, în urma a ceea ce el descrie drept un „atac colosal”. În schimb, la Mariupol, un depozit al Crucii Roșii a fost lovit de cel puțin două lovituri militare, confirmă noi imagini din satelit de la Maxar Technologies. Nu există încă informații despre posibilele victime sau amploarea pagubelor.

Citește și: