15 mai 2022 | 09:00

Microsoft, o sursă de stres majoră pentru Apple: cum îți oferă Fortnite fără AppStore

ACTUALITATE
Microsoft, o sursă de stres majoră pentru Apple: cum îți oferă Fortnite fără AppStore

După aproape doi ani, Fortnite revine pe iPhone și iPad datorită Microsoft. În contextul în care cei de la Apple au eliminat jocul din AppStore în august 2020 și au provocat un proces la scară largă despre comisioane în magazinele virtuale, probabil că nu vor fi mulțumiți de acest tertip.

Complet gratuit, doar pe baza unui cont gratuit de Microsoft, utilizatorii de iPhone, iPad sau Mac se pot juca Fortnite în browser, prin streaming. Întregul mecanism funcționează prin intermediul Xbox Cloud Gaming, dar nu trebuie să plătești vreun ban dacă tot ce te interesează este clasicul Fortnite. În același timp, nici cei care apelează la streaming de pe Android sau un PC cu Windows nu trebuie să plătească.

Fortnite revine pe iPhone și iPad

În pofida eforturilor întreprinse de Apple pentru a preveni asta, folosind browserul de internet Safari, te poți juca în condiții optime sesiuni extinse de Fortnite. Partea de interacțiune o poți realiza folosind un controller sau cu butoane virtuale, folosind interfața sensibilă la atingere. Ține doar de tine cu ce variantă te-ai obișnuit mai bine.

În teorie, te puteai juca deja Fortnite în browser pe un iPhone sau iPad prin NVIDIA GeForce Now, dar Xbox Cloud Gaming s-ar putea să funcționeze mai bine. Având în vedere că nu te costă nimic, le poți încerca pe amândouă.

Fortnite prin intermediul Xbox Cloud Gaming nu costă nimic, dar ești limitat pe modurile tradiționale Battle Royale și Creative Mode. Dacă vrei să lupți împotriva unor jucători virtuali, bots controlați de inteligență artificială, în cadrul modului de gaming intitulat Save the World, trebuie să plătești.

Dincolo de Fortnite, Microsoft a spus că speră să aducă și alte titluri de tip free-to-play pe Xbox Cloud Gaming, pentru ca utilizatorii să înțeleagă mai bine performanța din spatele streamingului de jocuri și, în final, să ajungă să se aboneze la Game Pass Ultimate. Acesta din urmă vine la pachet cu un catalog stufos de jocuri pe care le poți experimenta pe o varietate foarte mare de platforme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele