Vești proaste pentru trișorii din jocurile video: ce urmează să se întâmple

Vești proaste pentru trișorii din jocurile video: ce urmează să se întâmple

Este posibil să vezi mai puțini trișori.

Înșelăciunea este o problemă la fel de mare și în jocurile mobile, exact la fel cum este și pe alte platforme, iar Krafton ia măsuri suplimentare pentru a reprima cei mai grav infractori. 91Mobiles raportează că dezvoltatorul interzice acum definitiv dispozitivele trișorilor în Battlegrounds Mobile India, versiunea locală a PUBG Mobile. Jucătorii necinstiți nu pot să-și creeze conturi noi pentru a continua să îți ruineze meciurile – în teorie, trebuie să cumpere un nou telefon sau o tabletă.

Conceptul de interzicere a dispozitivelor nu este nou. Titluri precum Call of Duty: Warzone și Valorant blochează în mod obișnuit hardware-ul. Totuși, nu este la fel de comun pe mobil, iar Battlegrounds Mobile India este un exemplu deosebit de proeminent când peste 16 milioane de oameni joacă zilnic.

Se întâmplă și la case mai mari

Call of Duty: Warzone este unul dintre cele mai populare jocuri de pe mapamond și, în același timp, raiul pe pământ pentru hackeri, trișori și adepți de cheat-uri. Totuși, până și Activision a lansat un sistem de anti-cheat.

În anunțul său oficial, Krafton a spus: „Dacă utilizarea programelor ilegale este detectată cu un dispozitiv mobil de noua logică de securitate aplicată, dispozitivului i se va interzice definitiv utilizarea BGMI. Până acum, sancțiunile erau date doar conturilor, dar acum și dispozitivele mobile vor fi interzise, făcând jocul corect mult mai eficient.” Aceasta nu este o abordare nouă a jocurilor. Jocurile pentru computer precum Valorant emit interdicții hardware pentru trișorii care folosesc software-ul Vanguard anti-cheat. O abordare similară s-ar putea dovedi eficientă în BGMI. Cu toate acestea, dezvoltatorii de instrumente de cheating au găsit modalități de a ocoli măsurile anti-cheat, precum și interdicțiile hardware în jocurile pentru computer, ceea ce se poate întâmpla și cu BGMI.

Cu interzicerea dispozitivelor în vigoare, se presupune că BGMI va avea mai puțini trișori.

Citește și: