Mesajul important al fondatorului Twitter: ce regretă Jack Dorsey, de ce internetul nu mai e ce-a fost

Mesajul important al fondatorului Twitter: ce regretă Jack Dorsey, de ce internetul nu mai e ce-a fost

Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, ar dori să știi că și lui îi este dor de primele zile ale internetului, când protocoale precum IRC făceau ca web-ul să pară un loc cu posibilități nelimitate. De asemenea, știe că este parțial vinovat pentru starea actuală a lucrurilor.

„Zilele Usenet, IRC, web… chiar și e-mail (cu PGP)… au fost uimitoare”, a spus Dorsey recent, într-un tweet. „Centralizarea descoperirii și identității în corporații a afectat cu adevărat internetul. Îmi dau seama că sunt parțial de vină și regret acest lucru”.

Tweet-ul lui Dorsey este o recunoaștere remarcabilă a unui director de tehnologie care a făcut miliarde creând o platformă care a centralizat modul în care consumăm știri. Poate că Twitter nu este la fel de mare ca Facebook și TikTok, dar efectul pe care l-a avut asupra economiei informaționale este incontestabil. Mulți dintre noi apelăm la Twitter atunci când dorim să urmărim evenimentele în desfășurare, în timp real.

Nu este prima dată când Dorsey deplânge starea actuală a internetului. În decembrie, el a dezvăluit cum Web3 fusese deja cooptat de investitori. „Nu dețineți „Web3”, a spus el la acea vreme. „VC și LP-urile lor fac. Nu va scăpa niciodată de stimulentele lor”.

A criticat-o, până a investit în ea: câți bani a băgat Elon Musk în platforma Twitter

Elon Musk a preluat 9% din acțiunile Twitter, pachet  în valoare de 2,89 miliarde de dolari. Ca urmare a acestei investiții, acțiunile Twitter au urcat cu peste 25%.

Așadar, directorul general al producătorului american de automobile electrice Tesla a devenit cel mai mare acționar extern al Twitter, conform CNBC. Cu toate acestea, recent, Musk a anunțat că se gândește să înființeze o platformă nouă de social media.

Astfel, Musk deține 73.486.938 de acțiuni ale Twitter, ceea ce reprezintă un pachet pasiv de 9,2% din companie, potrivit unui dosar 13G al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse, publicat luni. Miza este în valoare de 2,89 miliarde de dolari, pe baza prețului de închidere al Twitter vineri.

Citește și: