28 oct. 2022 | 20:02

Marcel Ciolacu, anunțul momentului: „Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei în 2024”

ULTIMA ORĂ
Marcel Ciolacu, anunțul momentului: „Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei în 2024”

Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei în 2024, a anunțat Marcel Ciolacu, vicepreședintele partidului, astăzi, 28 octombrie. Fostul primar general candidează din nou în 2024 la conducerea Primăriei Generale a Municipiului București.

Gabriela Firea vrea din nou la șefia Primăriei Generale

Marcel Ciolacu a declarat că nu știe cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale, însă a spus că știe cine va candida din partea partidului la alegerile generale. 

„Cum se spune la Bucureşti, dacă buzoienii ar lipsi o zi din Bucureşti, atunci s-ar circula normal, cred că e cazul să ne implicăm în viitoarea campanie direct”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

Gabriela Firea a declarat anterior că nu își dorește să candideze la alegerile prezidențiale, însă ar dori să își depună candidatura la alegerile pentru Primăria Capitalei. 

„Dacă cetăţenii mă votează, mă vor vota, mă voi întoarce ca primar general. Cu siguranță mi-aș dori să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, asta dacă şi colegii mei din PSD mă vor considera un candidat viabil. Dacă se va întâmpla asta da, îmi voi sacrifica din nou viața personală și aș dori să-mi duc la bun sfârşit proiectele.

Gabriela Firea nu vrea să candideze la prezidențiale

Cât despre alegerile prezidențiale, Firea a spus că poate „peste 20 de ani”.

„Cine știe, poate peste 20 de ani. Dar deocamdată nu se pune problema pentru așa ceva. Voi susține categoric candidatul PSD sau candidatul de stânga dacă nu va fi unul din partid. Totuși, mă bucur când oamenii mă opresc și mă întreabă despre asta”, a spus Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu a mai declarat, la începutul lunii, că s-ar bucura dacă Gabriela Firea va candida la Primăria Capitalei.

„Dacă doamna Gabriela Firea doreşte să candideze întâi în interiorul partidului pentru a accede la această funcţie, eu nu pot decât să mă bucur. Singura problemă este că va trebui să vedem şi noi, cu colegii şi cu dânsa, pentru că este preşedinta organizaţiei Bucureşti, să căutăm un candidat pentru Bucureşti”, a afirmat Marcel Ciolacu.