MAE, reacție după declarațiile Ambasadei Rusiei: ”Nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident”

MAE, reacție după declarațiile Ambasadei Rusiei: ”Nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident”

Ministerul Afacerilor Extrene a reacționat la declarațiile Ambasadei Ruse la București cu privire la incidentul în care un bărbat a intrat cu mașina în gardul instituției, apoi a murit, după ce și-a dat foc. Ambasada Rusiei a declarat că acest act ar fi fost comis ”sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizată în orașul Bucea.

Reacția MAE la declarațiile Ambasadei Ruse la București

”Ministerul Afacerilor Externe respinge luarea de poziție de astăzi a Ambasadei Federației Ruse la București în urma incidentului regretabil care a avut loc în această dimineață”, se arată într-un comunicat distribuit pe site-ul oficial.

”MAE respinge totodată orice atribuire de context sau semnificație politică acestui incident tragic și face apel ca Ambasada Federației Ruse să manifeste reținere maximă în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei autorităților responsabile.

Până la finalizarea anchetei și comunicarea rezultatelor acesteia de către autoritățile române competente, orice fel de ante-pronunțări reprezintă doar speculații nefondate”, au adăugat reprezentanții instituției.

De asemena, ”se atrage atenția că instituțiile responsabile din România au dispus, încă din data de 24 februarie 2022, ca dispozitivul de pază și protecție alocat Ambasadei Federației Ruse să fie suplimentat. În plus, la 5 martie, a fost dispusă o nouă măsură de consolidare a efectivelor de protecție a Ambasadei Federației Ruse, prin alocarea unui noi echipe de patrulare, sprijin și intervenție”.

Oficialii români au vorbit despre acțiunile Rusiei în Ucraina:

”MAE reiterează, și cu acest prilej, condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, fiind comise în zone din Ucraina aflate sub ocupația forțelor armate ruse la momentul comiterii lor. România consideră că este foarte important ca toți cei care au comis aceste fapte să fie investigați, aduși în fața justiției și să răspundă pentru faptele lor”.

Citește și: