Locuri superbe de vizitat lângă București unde ajungi repede. De la palate istorice la parcuri de distracție și plaje ca pe litoral

ENTERTAINMENT
Locuri superbe de vizitat lângă București unde ajungi repede. De la palate istorice la parcuri de distracție și plaje ca pe litoral
15 iul. 2022 | 22:51

Cei care nu își permit să ajungă la mare în acest an, ar trebui să ia în considerare aceste locuri superbe de lângă București și care le oferă foarte multe la bani mult mai puțini.

Locuri lângă București pe care să le vizitezi

Bucureștenii care nu reușesc să ajungă în acest an pe litoral sau să plece într-o vacanță într-o altă țară pot vizita unul dintre superbele locuri din jurul Capitalei care le oferă peisaje de poveste, castele și plaje la prețuri accesibile oricărui buzunar. Iată ce obiective turistice merită să le vizitezi dacă nu ai făcut-o deja, mai ales pe timpul sezonului cald.

Palatul Mogoșoaia

Sunt doar 10 km de parcurs din centrul Bucureștiului până la Palatul Mogoșoaia, un loc foarte vizitat atât de către turiști cât și de localnici. Acesta se află pe malul Lacului Mogoșoaia și în afara arhitecturii și a domeniului care merită explorat, aici au loc și evenimente și petreceri private.

Palatul Mogoșoaia

Zumbalaa Wake Park

Cei care beneficiază de mai multă energie și sunt dornici de distracție, în aceeași zonă pot regăsi Zumbalaa Wake Park. Acest loc este special destinat familiilor cu copii, mai ales că este un loc unde cei mici se pot plimba cu rolele sau bicicleta. De asemenea, pe malul lacului au loc și petreceri cu DJ și multă distracție.

Zumbalaa Wake Park

Domeniul Știrbey

Acest loc este deschis turiștilor doar în weekend, având în vedere că este o proprietate privată. Cei care ajung aici, se pot bucura de o plimbare relaxantă pe malul lacului, dar pot vizita și palatul care poartă același nume. Locul mai este cunoscut datorită festivalului Summer Well, iar ca să ajungi aici, ai de străbătut doar 20 de km din Capitală, în Buftea.

Domeniul Știrbey

Snagov

Parcul Snagov este un alt loc pe care îl poți vizita, beneficiind de un aer curat. Află că această zonă este una protejată unde se regăsesc numeroase specii de copaci. De asemenea, lacurile zonei sunt presărate cu nuferi, însă pentru a vizita Palatul Snagov este necesară o permisiune specială.

Lacul Snagov

Parcul Artha

Tot lângă București, cei care preferă să facă mișcare și sport, pot veni regula în Parcul Artha care se regăsește pe strada Plopilor nr.1. Vizitatorii se pot bucura de echitație, volei, badminton și multe alte sporturi în aer liber.

Parcul Artha

Edenland Park

În apropiere de Parcul Snagov, în Balotești se regăsește parcul unde copiii se pot bucura de numeroase activități. Aflat pe DN1, familiile cu copii pot ajunge destul de rapid la acest parc, unde cei mici se pot bucura de cățărăi, piste și mult alte activități.

Edenland Park

Therme

Fiind unul dintre cele mai mari centre de acest fel din Europa, Therme este locul în care poți să te relaxezi în timp ce te bucuri de apa piscinelor. Acest centru de wellness se află pe Calea București 1K și poți regăsi saune, palmieri și piscine termale, fiind locul potrivit de relaxare.

Therme

Laguna Verde

Acest loc aparte de lângă București te poți bucura de un weekend liniștit unde beneficiezi de restaurant și servicii de cazare. Turiștii care aleg acest loc pot beneficia de numeroase activități sportive și de agrement, iar pentru cei care adoră campingul, acesta poate fi un loc perfect pentru ei.

Laguna Verde

Parcul Comana

Acest parc se regăsește la aproximativ 45 de km de București și poate reprezenta un loc ideal de evadare din Capitală. Turiștii se pot bucura de tiroliană, echitație, dar și mâncarea celor câteva restaurante din zonă. În timpul verii sunt organizate și concerte și activități pentru copii.

Parcul Comana

Palatul Potlogi

Constantin Brâncoveanu a fost cel care a pus piatra de temelie a acestui palat. El se regăsește la aproximativ 50 de kilometri de Capitală și poate fi vizitat de marți până duminica, doar în zilele de luni fiind închis.

Palatul Potlogi

Conacul Bellu

În apropiere de Ploiești, cei care doresc să parcurgă un număr mai mare de kilometri pot vizita Conacul Bellu. Baronul Alexandru Bellu este cel care a ridicat conacul în stil românesc vechi. Un astfel de loc prezintă de cele mai multe ori povești și legende, în cazul conacului vechi de două secole.

Conacul Bellu

Plaja de la Telega

Cei care nu pot ajunge pe litoral, pot merge în județul Prahova, în comuna Telega. Acest loc este luat cu asalt de către cei care doresc să meargă la balneoterapie, prezentând numeroase lacuri cu apă sărată. Cu toate că aici există o taxă la intrare, în zonă se regăsesc și locuri unde nu trebuie să plătești nimic, fiind vorba despre „marea săracilor” așa cum sunt denumite de către localnici.

Plaja de la Telega

Valea Doftanei

În apropiere poți merge către Valea Doftanei acolo unde regăsești și Lacul Paltinu, fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din timpul verii. Pădurile ce oferă un aer curat, dar și pajiștile desprinse parcă din poveste te fac să îți dorești să rămâi acolo pentru o perioadă mai lungă de timp. Pentru a ajunge acolo trebuie să străbați aproximativ 130 de kilometri din București.

Valea Doftanei