04 oct. 2022 | 22:26

Locul din România unde „întinerești”: Ascuns departe de ochii lumii, prinți, vedete și președinți vin aici ca să se trateze de bătrânețe

ACTUALITATE
Locul din România unde „întinerești”: Ascuns departe de ochii lumii, prinți, vedete și președinți vin aici ca să se trateze de bătrânețe

„Bătrânețe, haine grele”, spune un vechi proverb românesc. Și, până la urmă, pe bună dreptate. Cu toții ne dorim să rămânem de-a pururi tineri, să arătăm bine și, mai ales, să fim sănătoși.

Un astfel de loc, care te ajută să îmbătrânești mai lent, există și în România, de altfel. Așa cum deja ți-ai dat seama, are legătură cu marea doamnă a geriatriei, prof. dr. Ana Aslan, dar și cu descoperirile sale uimitoare.

Institutul National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan - Clinica Otopeni

Institutul National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan – Clinica Otopeni

Aici vii ca să încetinești instalarea îmbătrânirii

În acest loc din România, vii ca să-ți mai păstrezi aproape, atât cât se poate, o parte din tinerețe. Desigur, nu există tinerețe fără bătrânețe și nici viață fără de moarte, însă dacă trecerea anilor poate să se petreacă la un ritm mai puțin alert, te poți considera norocos.

Departe de ochii curioșilor, la marginea Bucureștiului, în mijlocul pădurii, bogații lumii, președinți de stat, actori și capete încoronate vin ca să se trateze de cea mai grea boală a omenirii: bătrânețea.

Institutul Ana Aslan, cu sediul în Otopeni, oferă servicii medicale, dar și de cazare, pe toată durata tratamentului care, în anumite cazuri, ar putea să fie de durată.

De-a lungul timpului, institutul a găzduit personalități ca Yasser Arafat sau Indira Gandhi. Luând în calcul aceste nume mari, este lesne de înțeles că lista de așteptare pentru tratament este una lungă, iar dacă vrei să beneficiezi și tu de el, trebuie ca mai întâi să te înarmezi cu multă răbdare.

Pe vremea când Ana Aslan încă mai era în viață, la sediu puteai să să vezi sere uriașe, o fermă de animale, dar și o grădini luxuriante sau livezi cu mere.

Clădirea, la rândul ei, avea un luminiș aproape magic, geamurile largi permițând holului să fie transformat în seră.

Tot aici vei găsi vechiul apartament al Anei Aslan, pe care clienții îl pot vizita și, mai mult decât atât, se pot chiar și caza în el, dar și biblioteca pe care o folosea aceasta, pe timpuri.

Citește și: Ana Aslan și invidia Elenei Ceaușescu: românca târâtă prin tribunale, după ce a făcut “elixirul vieții” pentru președinții lumii

Citește și: Secretul anti-îmbătrânire folosit de Ana Aslan. Ce aliment nu îi lipsea de pe masă femeii care a descoperit elixirul tinereții

institut-ana-aslan-otopeni-geriatrie

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele