Lipsă catastrofală de alimente în Mariupol. Primarul: „Locuitorii sunt obligați să vâneze porumbei pentru a mânca”

Lipsă catastrofală de alimente în Mariupol. Primarul: „Locuitorii sunt obligați să vâneze porumbei pentru a mânca”

Oamenii care locuiesc în orașul Mariupol, ocupat de forțele ruse, duc o lipsă catastrofală de alimente. Aceștia pun capcane pentru porumbei făcute din materiale improvizate, potrivit canalului Telegram al Primăriei Mariupol.

Dezastru în Mariupol, din cauza lipsei de alimente

„Pentru a supraviețui, locuitorii din Mariupol au început să monteze capcane pentru a prinde porumbei. Oamenii au făcut același lucru în timpul Holodomorului (foametei) din 1932-1933.

În special, astfel de capcane au apărut în apropierea microdistrictului 17. Păsările pe care oamenii obișnuiau să le hrănească, în apropierea teatrului de teatru, sunt acum mâncate”, a declarat Consiliul Local.

Locuitorii din orașul ocupat Mariupol sunt „forțați să vâneze porumbei” pentru a se hrăni, a declarat luni Vadym Boichenko, primarul exilat al orașului Mariupol, într-un comunicat.

Boichenko a spus că locuitorii „folosesc capcane improvizate” pentru a prinde porumbeii și că forțele rusești își bat joc de „oamenii care obișnuiau să își trăiască viața la maxim înainte de război – fără să știe ce înseamnă foamea sau lipsa apei potabile”.

„Aceste lucruri teribile se întâmplă în secolul 21, în inima Europei, în fața întregii lumi”, a adăugat el.

Pericolul consumului de porumbei

Declarația lui Boichenko s-a încheiat cu câteva sfaturi despre pericolele pe care le reprezintă consumul de porumbei. Oleksandr Lazarenko, șeful Centrului de asistență medicală primară nr. 3 din Mariupol, a declarat:

„Porumbeii sunt un teren propice pentru multe boli virale, bacteriene și fungice. În acest sens, carnea poate fi infectată.

Aceasta poate provoca histoplasmoză, encefalită, ornitroză, salmoneloză, toxoplasmoză și alte boli periculoase. Astfel de boli sunt deosebit de periculoase pentru copii și persoanele în vârstă.

În absența unei îngrijiri medicale adecvate, poate duce chiar la deces”, a spus el.

Consumul de carne de porumbel prezintă riscul de a se infecta cu:

histoplasmoză;

encefalită;

orithosis;

salmoneloză;

toxoplasmoză și alte boli periculoase.

Deoarece în Mariupol nu există spitale în care oamenii să poată primi îngrijiri medicale complete, aceste boli ar putea fi fatale.