Dezastru în Mariupol. Oamenii din oraș rămân fără apă și hrană. Unii caută apă în conductele subterane

Dezastru în Mariupol. Oamenii din oraș rămân fără apă și hrană. Unii caută apă în conductele subterane
Situație teribilă în Mariupol. Oamenii rămân fără resurse

Imagini dramatice din Mariupol! Oamenii sunt omorâți de armata rusă, iar cei care reușesc să reziste zilelor rămân ușor fără apă și hrană.  Orașul ucrainean își epuizează ultimele rezerve. Mariupol se află sub asediu deja de 12 zile. În timpul acesta, forțele rusești ar continua să bombardeze obiective nemilitare. ,,Oamenii se află într-o situație dificilă de 12 zile. Nu există electricitate, apă sau încălzire în oraș”, au precizat autoritățile.

Dezastru în Mariupol: ultimele rezerve de alimente și apă

Situația este critică în Mariupol. Orașul ucrainean pare că nu mai rezistă mult, iar oamenii se bucură acum de ultimele rezerve de alimente și apă.

Orașul se află sub asediul rușilor deja de 12 zile, timp în care armata dirijată de Vladimir Putin ar continua să bombardeze obiective nemilitare.

Oamenii care au rămas în orașul portuar nu mai au apă și hrană, conform informațiilor primite din partea consiliului municipal.

Autoritățile au mai adăugat că forțele rusești care blochează orașul continuă să bombardeze orice din zonă, nu numai instituții importante sau baze militare.

,,Oamenii se află într-o situație dificilă de 12 zile. Nu există electricitate, apă sau încălzire în oraș. Aproape că nu există comunicații mobile. Ultimele rezerve de alimente și apă se epuizează”, a precizat consiliul municipal într-o declarație online în cursul zilei de duminică.

Mulți oameni mor din cauza lipsei de medicamente

Imaginile din zona invadată sunt dramatice, iar oamenii sunt omorâți de armata rusă, care nu face nicio diferență între civili și militari.

Majoritatea blocurilor din oraș sunt una cu pământul, iar orașul este în faza de dezastru umanitar, spune organizația Medici fără Frontiere.

Sursa citată mai susține și că oamenii topesc zăpadă sau încearcă să încălzească apă în conductele subterane pentru a putea rezista încă o zi. Nu există alimente suficiente, iar multe persoane mor din cauza lipsei de medicamente.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat sâmbătă într-un mesaj online că nimeni nu a mai reușit să părăsească Mariupol, după ce rușii au tras în civilii din coridorul umanitar. Moscova acuză la rândul său că forțele ucrainene au blocat intenționat oamenii acolo.

Acuzații dure

„Trupele ruse nu au încetat să tragă. Cu toate acestea, am decis să trimit un convoi de vehicule la Mariupol, cu mâncare, apă, medicamente (…) Dar ocupanții au lansat un atac cu tancuri exact pe unde trebuia să treacă acest coridor, ” a spus el, într-o postare video.

„Aceasta este teroare presupusă, teroare nespusă, de la teroriști cu experiență. Întreaga lume trebuie să știe despre asta”, a continuat președintele ucrainean care acuză armata rusă pentru atacul civililor din coridorul umanitar.