30 mai 2022 | 21:23

Licoarea românului care i-a înnebunit pe străini. Băutura a cucerit întâi Germania iar acum este în toată Europa

BANI
Licoarea românului care i-a înnebunit pe străini. Băutura a cucerit întâi Germania iar acum este în toată Europa

Un bărbat din Cluj se poate lăuda că a realizat o băutură care are un real succes în continent. Află ce conține licoarea românului care a reușit să îi înnebunească pe nemți și nu numai.

Paul Peteanu este cel care a dat lovitura la început în Germania și apoi și în restul Europei cu băutura pe care o produce. Licoarea acestuia a ajuns să fie vândută în mai multe supermarketuri și intenționează să o aducă chiar și pe piața românească.

În vârstă de 45 de ani, clujeanul se muta în Germania în urmă cu aproximativ 25 de ani pentru a fi alături de cea care urma ulterior să îi devină soție. La doar 20 de ani, nu știa limba germană, însă nu a ezitat să facă acest pas major al vieții sale, cu toate că primii ani nu au fost tocmai ușori.

„Am dat la facultate, la Agronomie, la Munchen şi am reuşit să fiu admis. Sigur, asta s-a întâmplat după ce am învăţat limba, pentru că atunci când am ajuns acolo nu ştiam un cuvânt în limba lor. Mi-a fost destul de greu, pentru că aveam două joburi ca să mă pot întreţine, iar între timp trebuia să învăţ pentru examene”, povestea Peteanu.

Greutățile au trecut și norocul chiar i-a surâs în timp ce se afla în vacanță în sudul Franței. Atunci a dat peste o plantă cunoscută sub denumirea de busuioc african, fiind și planta care urma să îi schimbe viața. În urmă cu 10 ani, Paul începea să aclimatizeze planta la temperaturile scăzute din Bavaria.

Paul Peteanu cu băutura care l-a făcut cunoscut în Germania și Europa

Paul Peteanu cu băutura care l-a făcut cunoscut în Germania și Europa

Licoarea românului cunoaște un real succes în Europa

După ce a reușit acest lucru, a hotărât să producă o băutură din aceste plante, Blütenrein. Nemții s-au îndrăgostit de licoarea românului, fiind utilizată ca băutură răcoritate ce este amestecată cu apă minerală sau cu alte băuturi alcoolice precum gin, votcă sau vin. De asemenea, românul explică faptul că această băutură poate fi utilizată și în bucătărie, în diferite preparate culinare.

Succesul nu a întârziat să apară și după Germania, au urmat țări precum Austria, Elveția și Luxemburg care au preluat băutura românului. Aceasta se regăsește în lanțul de magazine Metro, dar și în lanțuri hoteliere, restaurante sau rețele de catering. Aceasta se vinde în sticle de 500 ml, iar prețul este cuprins între 12,99 euro și 14,99 euro.

„Intenţionam să aduc afacerea şi în România încă de acum aproape doi ani, însă a venit pandemia şi a trebuit să-mi schimb planurile. Deşi aveam programată o expansiune şi pe alte pieţe, criza m-a făcut să-mi regândesc stratregia, iar toate resursele pe care le-am avut le-am folosit pentru a conserva afacerea.

Asta în condiţiile în care multe businessuri au dat faliment în Germania sau urmează să dea în viitorul apropiat. Deşi autorităţile germane se laudă că au trecut cu bine peste pandemie, nu e deloc adevărat. Sute de mii de companii se află pe buza prăpastiei, iar mult timp a fost suspendată legea insolvenţei, astfel că multe firme, în special mici şi mijlocii, au fost afectate şi mai mult”, a mai afirmat românul.

Cu toate că Paul Peteanu a dorește să aducă această băutură și în România, el a afirmat că potențialii săi parteneri de business au dat dovadă de neseriozitate. Cu toate acestea, Paul a spus că nu dorește să renunțe la ideea de a-și aduce afacerea și pe meleagurile natale.

Băutura Blütenrein se găsește în marile reţele comerciale din Europa

Băutura Blütenrein se găsește în marile reţele comerciale din Europa