Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H – un laptop de gaming cu Intel de care poți să fii mândru

Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H  - un laptop de gaming cu Intel de care poți să fii mândru

Laptopul face parte din gama Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H echipat cu Intel® Core™ i7-12700H din generatia a 12-a de procesoare de gaming Intel, NVIDIA GeForce RTX 3060, display de 16 inch cu refresh rate de 165 Hz, 1TB SSD m.2, si atentie.. 32GB RAM DDR5.

Cum probabil știi deja, procesorul este cea mai importanta componenta a unui sistem de gaming, este esențial sa ai un unul care sa faca fata cu brio celor mai solicitante sarcini si jocuri. Intel® Core™ i7-12700H asigura o performanta extraordinara, de care se poate bucura orice gamer.

Iată care sunt cele mai importante caracteristici ale procesoarelor Intel din a 12-a generație Aldor Lake:

Noul design inovator Intel pentru procesoarele Intel® Core™ din generatia a 12-a reuneste doua tipuri de nuclee specializate, P-cores si E-cores, si noi tehnologii pentru a oferi performanțe  la un alt nivel.

Se adaptează ușor la modul în care lucrezi sau te joci. Când lucrezi îți oferă o experiență fluidă chiar și atunci când accesezi aplicații solicitante, iar când te joci procesorul împiedică sarcinile de fundal să întrerupă nucleele.

Performance-cores (P-cores) se numără printre cele mai performante nuclee de procesor construite de Intel si sunt:

  • Nuclee concepute pentru viteză, păstrând în același timp eficiența.
  • Optimizate pentru performanță cu latență redusă și sarcini de lucru AI.
  • Capabile de hyper-threading sau de a rula doua fire de executie software simultan.

Efficient-cores (E-cores) sunt:

  • Mai mici din punct de vedere fizic, cu mai multe nuclee E care se potrivesc in spatiul fizic ocupat de un nucleu P.
  • Optimizat pentru performanta multi-core-per-watt – oferind performanta scalabilă si descarcare eficienta a sarcinilor de fundal.
  • Capabil sa ruleze un singur thread de software.

Pentru ca cele doua tipuri de nuclee sa funcționeze perfect cu sistemul de operare , Intel a inclus Intel® Thread Director. 

Ce este Intel® Thread Director?

Este o soluție hardware pentru programarea optima a sarcinilor, conceputa pentru a ajuta nucleele P si E sa lucreze impreuna. Se adapteaza la diferite sarcini de lucru si conditii, cum ar fi temperatura si puterea.

Astfel, Intel® Core™ i7-12700H are 6 P-cores si 8 E-Cores, 20 thread-uri si atinge o frecventa turbo de pana la 4.70 GHz. Asigura o experienta de gaming similara cu aceea a unui desktop, intr-o carcasa mult mai mica.

Intel® Wi-Fi 6E (Gig+) permite viteze de aproape 3 ori mai rapide decat Wi-Fi 5. Latenta scazuta, cu pana la 75% mai mica, este cheia pentru experiențe fara intreruperi in aplicatii in timp real, cum ar fi videoconferinta si jocurile.

Cu ajutorul Thunderbolt 4 poți conecta laptopul la alimentare si la accesorii folosind un singur cablu si te poți bucura de viteza mare de transfer si securitate a datelor.

Trecând la partea de conectivitate, poți observa ca laptopul dispune de un port Thunderbolt 4, 3 usb-uri 3.2,2 usb-uri 3.2 type c, output de microfon, un hdmi si un conector de internet RJ-45.

Cred că te-am convins cât de puternic este acest laptop, dar să-ți povestez puțin și despre răcirea lui. Cu o structura extinsă cu cinci țevi de racire, Legion 5 Pro dispune de un sistem de ventilatoare cu 140% mai puternic, cu palete de ventilator cu 40% mai subtiri decat modelul anterior. Sistemul termic Legion Coldfront 4.0 va oferă trei moduri de a controla temperaturile CPU si GPU si de a reduce zgomotul generat de ventilator. Si cu un bloc de transfer termic din cupru pentru CPU, acest laptop este rapid si silentios ce pastreaza o temperatura optima.

Hai sa testez cateva jocuri pentru a vedea exact ce rezultate putem obține cu acest laptop. De menționat faptul ca toate jocurile vor fi testate la rezolutie FHD, cu setari grafice medii.

Rezultatele obținute au fost de: 325 FPS-uri in CS:GO, 145 FPS-uri in GTA V, 60 FPS-uri in CoD Warzone, 200 FPS-uri in Fortnite, 20 FPS-uri in League of Legends si 155  FPS-uri in PUBG.

Laptopul face parte din platforma Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H, echipat cu procesor Intel® Core™ i7-12700H de-a 12-a generatie si placa video NVIDIA GeForce RTX 3060.

Acum e momentul să te bucuri de o altă experiență de gaming cu laptopul Lenovo Legion 5 Pro 16AH7H.