22 dec. 2021 | 22:16

Lenovo Legion 5 15IMH6, performanță de desktop pentru gaming în deplasare

ACTUALITATE
Lenovo Legion 5 15IMH6, performanță de desktop pentru gaming în deplasare

Acest laptop face parte din gama Lenovo Legion 5 15IMH6 echipat cu un procesor puternic Intel® Core™ i7-10750H din generatia a 10-a de procesoare Intel de gaming.

Asa cum stiti, procesorul este cea mai importanta componenta a unui sistem de gaming, dat fiind faptul ca acesta este creierul sistemului si este esential sa aveti un procesor care sa faca fata cu brio celor mai solicitante sarcini si jocuri. Intel® Core™ i7-10750H asigura o performanta exceptionala, de care se poate bucura orice gamer. Are 6 core-uri si 12 thread-uri si atinge o frecventa turbo de pana la 5 GHz, cu un TDP de 45W. Astfel asigura o experienta de gaming similara cu aceea a unui desktop, intr-o carcasa mult mai mica.

Toate acestea sunt posibile datorita tehnologiilor Intel care ajuta procesorul sa atinga performante uimitoare, iar in acest review vom discuta despre beneficiile fiecareia dintre ele:

Intel® Thermal Velocity Boost, sau pe scurt Intel® TVB, este utilizat pentru a obtine aceasta

frecventa maxima incredibila de 5 GHz. Este o tehnologie Intel inovatoare care le permite computerelor sa atinga frecvente maxime pe un singur nucleu, in conditii ideale de temperatura.

Intel® Turbo Boost Max 3.0 identifica cele mai rapide nuclee si redirectioneaza cele mai importante sarcini catre acestea pentru a obtine performantele maxime ale procesorului.

Intel® Speed Shift Technology ofera o receptivitate mai rapida cu schimbari de performanta de scurta durata, care permite procesorului sa selecteze rapid cea mai buna frecventa si tensiune pentru performante optime si eficienta energetica.

Intel® Hyper-Threading Technology foloseste resursele procesorului mult mai eficient și permite rularea a doua thred-uri pe fiecare core. Aceasta tehnologie ajuta foarte mult la rularea mai multor aplicatii simultan, completand sarcina intr-un timp mult mai scurt.

Intel® Wi-Fi 6 este integrat în procesor, pentru descărcări incredibil de rapide și conexiuni fiabile, chiar și pe rețele aglomerate. Aceasta ofera conectivitate ultra-rapida la internet, ceea ce inseamna ca veti experimenta conferințe video de calitate înaltă si va puteti juca jocuri în timp real oriunde în casă, fara a fi nevoie sa conectati dispozitivul prin cablu. Vitezele sunt de 3 ori mai mari fata de Wi-Fi 5 si latenta cu 75% mai scazuta.

Trecand la partea de conectivitate, putem observa ca laptopul dispune de un port type C, 2 usb-uri 3.1, output de microfon, un hdmi si mufa de internet RJ-45.

Puteti accelera procesorul la maximum cu ajutorul sistemului Coldfront 2.0, care raceste si disipa caldura din procesorul dvs. printr-un mecanism termic cu doua canale de 67 de pale de ventilator cu cristale lichide acoperite cu polimer si tevi de cupru. Iar Q Control 3.0 si Dual Burn va ofera un impuls de performanta.

Acum vreau sa testez cateva jocuri pentru a vedea exact ce rezultate putem obtine cu acest laptop. De mentionat faptul ca toate jocurile vor fi testate la rezolutie FHD, cu setari grafice medii.

Am intrat in CS:GO si am hotarat sa testez performantele laptopului intr-un deathmatch pentru a solicita la maxim resursele procesorului datorita numarului mare de jucatori conectati pe server. Media obtinuta a fost de 100 FPS-uri. Asta se datoreaza in primul rand procesorului, pentru ca CS:GO foloseste in principal resursele acestuia.

Am jucat si un meci solo de Fortnite, sa vad cum se comporta. Rezultatul obtinut a fost de 60 FPS-uri, exact performantele de care avem nevoie si de care va puteti bucura atat acasa cat si in deplasare.

Urmatorul joc pe care am vrut sa il testez este GTA V, un joc cu o grafica foarte buna si un gameplay care iti ofera o libertate de care te poti bucura din plin. In timpul jocului am obtinut un numar de 60 FPS-uri cu setari medii la rezolutie FHD.

Am trecut la Call Of Duty Warzone, un joc popular, cu o grafica care solicita la maxim resursele dispozitivului. Intr-un meci solo, am obtinut o medie de 55 FPS-uri.

Cum am intrat in PUBG am facut setarile si am dat start la joc. Acesta face parte din jocurile de tip multiplayer battle royale, iar media pe care am obtinut-o a fost de 100 FPS-uri

Ultimul joc pe care l-am testat astazi este League of Legends, un joc de strategie, extrem de popular, pe care sunt convins ca il cunoasteti. Rezultatul obtinut in urma testelor a fost de 60 FPS-uri cu setarile medii.

Laptopul pe care l-am prezentat face parte din platforma Lenovo Legion 5 15IMH6, echipat cu procesor Intel® Core™ i7-10750H de-a 10-a generatie si placa video NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti. Vreau să mai menționez faptul că performantele produselor din aceasta platforma pot varia in functie de memoria RAM, daca produsul are stocare SSD sau HDD si in functie de placa video cu care vine echipat laptopul.

În România, îl găsești la cel mai bun preț la eMag.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele