Lenovo Legion 5 17ITH6, gaming fără compromisuri oriunde ai nevoie

Lenovo Legion 5 17ITH6, gaming fără compromisuri oriunde ai nevoie

Acest laptop, Lenovo Legion 5 17ITH6, face parte dintr-o serie de laptopuri pentru jocuri foarte performante, echipat cu Intel® Core™ i5-11400H, un procesor ce face parte din generatia a 11-a de procesoare Intel de gaming, H45.

Asadar va puteti bucura de performante de joc de top pe un laptop subtire si usor, cu o durata de viata uimitoare a bateriei. Acest lucru se datoreaza in primul rand procesoarelor mobile Intel Core din generatia a -11-a, care au fost concepute sa imbine perfect performanta cu portabilitatea.

Acest model este echipat, asa cum v-am spus, cu un procesor Intel® Core™ din generatia a 11-a, H45, i5-11400H, are o litografie de 10 nm SuperFin, un numar de 6 core-uri si 12 thread-uri, o frecventa nominala de 2.7 GHz si o frecventa maxima de 4.5 GHz cu ajutorul Intel Turbo Boost, tehnologie despre care vom discuta mai in detaliu in acest review.

Practic, datorita procesorului Intel, foarte puternic, experienta de gaming este similara cu aceea a unui desktop, intr-o carcasa mult mai mica.

Am analizat, de asemenea, cateva din tehnologiile Intel care ajuta la atingerea acestor performante:

Intel® Speed Shift Technology ofera o receptivitate mai rapida cu schimbari de performanta de scurta durata, ceea ce permite procesorului sa selecteze rapid cea mai buna frecventa si tensiune pentru performante optime si eficienta energetica.

Intel® Hyper-Threading Technology foloseste resursele procesorului mult mai eficient si permite rularea a doua thread-uri pe fiecare core. Aceasta tehnologie ajuta foarte mult la rularea mai multor aplicatii simultan, fara a influenta receptivitatea sistemului.

Intel® Turbo Boost Technology creste frecventa procesorului cand este nevoie de un boost de performanta si creste eficienta energetica atunci cand nu aveti nevoie de performanta. Aceasta tehnologie recunoaste automat cand procesorul poate oferi frecvente crescute si ofera o crestere de performanta pentru a pastra lucrurile in miscare.

Intel® Wi-Fi 6 este integrat în procesor, pentru descărcări incredibil de rapide și conexiuni fiabile, chiar și pe rețele aglomerate. Aceasta ofera conectivitate ultra-rapida la internet, ceea ce inseamna ca veti experimenta conferințe video de calitate înaltă si va puteti juca jocuri în timp real oriunde în casă, fara a fi nevoie sa conectati dispozitivul prin cablu. Vitezele sunt de 3 ori mai mari fata de Wi-Fi 5 si latenta cu 75% mai scazuta.

Cu ajutorul Thunderbolt 4 puteti conecta laptopul la doua monitoare 4K, se poate incarca dispozitivul si se poate accesa stocarea, toate aceste lucruri pot fi facute in acelasi timp.

Pe partea de conectivitate si porturi, laptopul dispune de o iesire de microfon, 4 USB-uri 3.2, un port RJ-45 si 2 porturi Thunderbolt 4.

Legion Coldfront 3.0 duce performața termică și mai departe. Are un sistem inteligent de admisie, un design turbo-incarcat cu ventilator dublu, sistem de evacuare cu patru canale cu aripioare termice imbunatatite, orificii de admisie sub fiecare tastatura, comutator si radiatoare. Q Control 4.0 va permite sa controlati viteza si tensiunea ventilatorului pentru a va deplasa intre fluxul de acceleratie completa sau durata de viata extinsa a bateriei.

Acum aș vrea să testez căteva dintre cele mai populare jocuri, să vedem exact ce poate acest laptop. De precizat faptul ca pe tot parcursul testelor laptop-ul a fost conectat la reteaua Wi-Fi, rezolutia folosita a fost FHD si setarile grafice medii.

Primul joc pe care l-am ales este Counter Strike Global Offensive. Am obtinut 180 FPS -uri, lucru datorat in primul rand procesorului, deoarece CS:GO foloseste in principal resursele acestuia, iar frecventa de 4.5 GHz obtinuta cu ajutorul Intel Turbo Boost a fost exact ceea ce aveam nevoie.

Am jucat si un meci solo de Fortnite, sa vad cum se comporta. Rezultatul obtinut in timpul jocului a fost de 110 FPS-uri. Exact performantele de care aveti nevoie si de care va puteti bucura atat acasa cat si in deplasare, fiind vorba de un laptop performant de gaming, cu o conexiune ultra-rapida la internet prin intermediul Wi-Fi 6.

Configuratia echilibrata a acestui laptop, ajutata de un procesor Intel Core i5 de gaming din a 11-a generatie, ofera o medie de 75 FPS-uri in GTA V. In timpul jocului nu am realizat ca ma joc pe un laptop, dat fiind faptul ca totul a decurs asa cum trebuie si m-am putut bucura de o sesiune de gaming fara blocaje.

Am trecut la Minecraft, un joc popular, care are foarte multe de oferit datorita libertatii gameplay-ului si provocarilor oferite de acesta. Am obtinut 90 FPS-uri cu setari medii.

Am testat deja Fortnite si Call of Duty, asa ca nu as fi putut sa uit de PUBG. Am inceput un meci solo, imediat dupa ce am facut setarile. Rezultatul obtinut a fost de 110 FPS-uri.

Ultimul joc pe care am vrut sa il testez pe acest dispozitiv este League of Legends, un joc de tip MOBA, termen cunoscut de gameri, adica multiplayer online battle arena. Acest joc este extrem de competitiv, fiecare miscare pe care o faci iti poate oferi un avantaj considerabil care in final iti poate aduce victorii, iar in acelasi timp o greseala te poate costa totul. Media obtinuta a fost de 160 FPS-uri.

Laptopul pe care vi l-am prezentat face parte din platforma Lenovo Legion 5 17ITH6, echipat cu un procesor Intel® Core™  i5-11400H de-a 11-a generatie si o placa video NVIDIA GeForce RTX 3050. Atunci cand va alegeti laptopul potrivit, tineti cont de faptul ca performantele produselor din aceasta gama pot varia in functie de memoria RAM, daca produsul are stocare SSD sau HDD si in functie de placa video cu care vine echipat laptopul.

La cel mai mic preț din România, laptopul prezentat mai sus îl găsești pe eMag.