Incident grav într-un parc de distracții din Germania. Cel puțin 31 de oameni au fost răniți

Incident grav într-un parc de distracții din Germania. Cel puțin 31 de oameni au fost răniți

Zeci de persoane au fost rănite joi pe un carusel dintr-un parc de distracții din Germania, a anunțat poliția. Incidentul a avut loc la un parc Legoland din Günzburg, în Bavaria, în jurul orei locale 14.00, când două trenuri dintr-un roller coaster s-au ciocnit, a precizat poliția locală într-un comunicat.

31 de persoane rănite într-un parc de amuzament din Bavaria

Accidentul a avut loc atunci când un tren de pe roller coaster s-a oprit, iar un tren aflat în spatele său nu a frânat complet, izbindu-se de acesta, a precizat poliția. Cursa nu a fost identificată de poliție.

Cel puțin 31 de persoane au fost rănite în accident, dintre care una grav, a confirmat un purtător de cuvânt al poliției locale pentru ABC News. Dintre acestea, 16 persoane au fost transportate la spital, în timp ce 15 au fost evaluate la fața locului și autorizate să plece acasă, a precizat poliția. Printre cei răniți se numără 10 copii, un adolescent și 20 de adulți, a precizat poliția.

Trei elicoptere de salvare au răspuns la fața locului ca măsură de precauție, dar nu au fost folosite, a precizat poliția.

Toți pasagerii au fost scoși din carusel, care va rămâne închis, a declarat poliția.

Procuratura investighează cauzele accidentului

Procuratura din Memmingen investighează cauza accidentului, a declarat poliția. anchetatorii vor fi la fața locului vineri, a precizat poliția.

Printre răniți se numără zece copii, un adolescent și un tânăr de 20 de ani, potrivit aceleiași surse. În total, șaisprezece persoane au trebuit să fie spitalizate, dar nu au fost oferite detalii despre starea persoanei grav rănite.

Accidentul a avut loc joi după-amiază devreme în parcul de distracții Legoland din Günzburg, în Bavaria. Acesta se prezintă ca fiind unul dintre cele mai cunoscute din Germania, cu cele 64 de atracții ale sale, inclusiv caruselul „roller coaster” pentru amatorii de senzații tari.

Săptămâna trecută, o persoană a murit într-un accident de roller coaster la un alt parc de distracții german, Klotti Park, după ce a căzut din roller coaster, au declarat oficialii. Autoritățile investighează cauza accidentului.