Imagini de la momentul atacului cu rachete din Kiev. Totul s-a întâmplat în timpul vizitei secretarului general ONU

Imagini de la momentul atacului cu rachete din Kiev. Totul s-a întâmplat în timpul vizitei secretarului general ONU

Trupele rusești lansează atac după atac. Deși autoritățile de la Moscova erau înștiințate că în Kiev se desfășoară vizita secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, trupele rusești au lovit din nou capitala ucraineană.

Atac cu rachete în capitala ucraineană, în timpul vizitei secretarului general ONU

Exploziile s-au produs la finalul întâlnirii secretarului general ONU, Antonio Guterres, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Inamicul a atacat Kievul, au fost două atacuri în Şevcenkivski. Toate serviciile sunt funcţionale. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare”, a declarat primarul Vitali Kliciko.

Ucraina a scos la lumină cât s-a putut de tare momentul în care a avut loc atacul, la doar o zi după ce Guterres s-a întâlnit cu Vladimir Putin.

Consilierul Mykhailo Podolyak a întrebat: „Carte poștală de la Moscova?”

„Lovituri cu rachete în centrul Kievului în timpul vizitei oficiale a @antonioguterres. Cu o zi înainte stătea la o masă lungă la Kremlin, iar astăzi exploziile sunt deasupra capului său. Carte poștală de la Moscova? Reamintiți-vă de ce Rusia ocupă încă un loc în Consiliul de Securitate al ONU?”, a scris Podolyak pe Twitter.

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a spus că acțiunea un atac „asupra securității secretarului general și asupra securității mondiale!”.

„În timp ce secretarul general al ONU @antonioguterres se află în vizită la Kiev, un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU – Rusia – lansează atacuri cu rachete asupra orașului. Acesta este un atac la adresa securității secretarului general și a securității mondiale!”, scrie Reznikov pe Twitter.

„Am avut discuţii intense cu preşedintele Volodimir Zelenski”, a declarat Antonio Guterres. Invazia militară rusă este o „încălcare” a Organizației Naţiunilor Unite, având în vedere că e o invazie pe teritoriul unui stat străin, a subliniat Antonio Guterres, potrivit BBC News, precizând că depune eforturi pentru un armistiţiu complet.

Volodimir Zelenski a spus că a vorbit cu Antonio Guterres despre „încălcările drepturilor omului” comise de forţele militare ruse.

„La Mariupol este o criză în cadrul altei crize. Facem tot posibilul pentru evacuarea oamenilor de la Azovstal”, a explicat secretarul general ONU.

 

 

Citește și:
Etichete: