09 dec. 2022 | 15:33

Ieși mai repede la pensie: nu ești penalizat, chiar dacă renunți de tânăr la serviciu. Legea mult visată de toți românii

ACTUALITATE
Ieși mai repede la pensie: nu ești penalizat, chiar dacă renunți de tânăr la serviciu. Legea mult visată de toți românii

În România urmează să se adopte o măsură ce îți va da posibilitatea să ieși mai repede la pensie, fără să fii penalizat, în anumite condiții.

Cine nu visează să scape cât mai repede din câmpul muncii și să se bucure, în tihnă, de pensie? Viața după ani de muncă începe să devină o corvoadă. Același program zilnic, aceeași rutină care ajunge să te întristeze, aceleași fețe pe care le vezi zilnic, aceleași trasee și același program.

Oricât de mult ți-ar plăcea ceea ce faci și domeniul tău de activitate, obosești. Mai devreme sau mai târziu tânjești după libertate, după odihnă și relaxare, iar acest lucru e ceva cât se poate de firesc.

Ei bine, dacă ești norocos, ai putea fi pe lista beneficiarilor noii legi care prevede posibilitatea pensionării mai devreme, fără niciun fel de penalizare.

Mai exact, dacă ai locuit timp de cel puțin trei decenii într-una dintre localitățile extrem de poluate din România, vei avea acest drept.

Ce trebuie să știi despre pensionarea de tânăr, fără niciun fel de penalizare. Iei banii integral, dar mai devreme

„Cele două proiecte de lege vizează modificarea listei ce apare în Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și care conține localitățile poluate, ai căror locuitori, inclusiv cei de pe o rază de opt kilometri, pot ieși la pensie cu doi ani mai repede, fără să sufere penalizări.

Primul dintre proiecte prevede că celor aflați deja pe lista ce permite reducerea vârstei de pensionare din cauza mediului poluat în care au trăit peste 30 de ani li se vor alătura și locuitorii din Vladimirescu, Arad, Horea, Cicir, Mandruloc, toate din judeţul Arad.

Pe de altă parte, cel de-al doilea proiect de lege vizează introducerea în lista localităților poluate unde se poate ieși mai repede la pensie a municipiului Codlea, din județul Brașov”, conform explicațiilor avocatnet.ro.

După cum am punctat mai devreme, încă nu vorbim despre o măsură în vigoare, dar date fiind argumentele, există mari șanse să fie doar o chestiune de timp până când această posibilitate va apărea în mod real și faptic în legislația privind pensionarea anticipată.