22 iul. 2022 | 12:41

HUAWEI WiFi Mesh 3 – soluția completă și eficientă pentru internet rapid în toată casa, indiferent de dimensiune

ACTUALITATE
HUAWEI WiFi Mesh 3 – soluția completă și eficientă pentru internet rapid în toată casa, indiferent de dimensiune

Huawei are o lungă tradiție când vine vorba de echipamente de rețelistică, iar în ultimii ani a transpus experiența obținută pe soluții enterprise în routere care pot face minuni în confortul căminului. HUAWEI WiFi Mesh 3 este cel mai recent exemplu care merită toată atenția, mai ales dacă ai o locuință mai spațioasă.

De la 200 la 600 de metri pătrați sau chiar mai departe, noul kit mesh pe arhitectură AX3000 sau Wi-Fi 6 face o treabă foarte bună în a te ajuta să nu mai ai niciun colț din confortul căminului fără semnal. În plus, având în vedere că vorbim de o soluție Dual – Band 3000 Mbps, ai și asigurarea că profiți la maxim de un abonament gigabit oferit de furnizorul de telefonie mobilă. Dacă te gândeai să faci investiția într-o astfel de soluție pentru un spațiu de afaceri, te vei bucura să afli că suportă până la 250 de dispozitive conectate simultan, deci nu va rămâne nimeni ”pe afară”.

huawei-wifi-mesh-3-huawei-share

HUAWEI WiFi Mesh 3 – combinația perfectă de hardware și software

Când te arunci la o investiție într-un HUAWEI WiFi Mesh 3, merită să știi că, în funcție de spațiul pe care ai nevoie să-l acoperi cu o conexiune rapidă la internet wireless, poți opta pentru un pachet format din două sau trei echipamente. În mod, previzibil, rețeaua poate fi extinsă ulterior, deci nu te grăbește nimeni să dai toți bani de la început. Cel mai important, însă, este să știi ce primești.

Vorbim de niște turnuri cu o înălțime de 174 milimetri, o lungime de 70mm și o lățime de 107. Greutate totală este de 413 grame, fără niciun fel de ambalaj. Pe partea de comunicații, fiecare piesă dintr-un HUAWEI WiFi Mesh 3 este 2×2 MIMO pe 2,4 și 5GHz, compatibilă cu IEEE 802.11 b/g/n/ac/ax. Pe 2,4GHz ești limitat la o rată de transfer de 574Mbps, dar dacă ai echipamente compatibile cu 5GHz, faci saltul până la 2402 Mbps, pentru un total de aproximativ 3000 Mbps.

După cum se vede și în poze, infrastructura antenelor este complet internă, un aspect care te ajută să integrezi aceste routere cu ușurință în orice colț al camerei. Le poți ascunde într-o bibliotecă sau le poți pune pe masa din bucătărie. Nu arată deloc ciudat, iar dacă ai în vedere funcționalitatea NFC, care te ajută să te conectezi la rețeaua wireless generată fără să tastezi parola, ești și mai tentat să nu le ascunzi printr-un colț al camerei, în spatele TV-ului sau pe bibliotecă. Tot pentru a facilita conexiunea rapidă la diverse echipamente, există și un buton Huawei H compatibil cu WPS. Acesta din urmă îți este foarte util pentru situația în care vrei să conectezi o imprimantă sau o cameră IP, fără să mai tastezi parola rețelei WiFi.

Tot la capitolul hardware, fiecare piesă din Huawei WiFi Mesh 3 vine cu 256MB de memorie RAM și 128 MB ROM, mai mult decât suficient pentru majoritatea sarcinilor pe care le poate întreprinde un router și de care ai putea ave nevoie. Pentru conexiunea la internet, este suficient să introduci un cablu ethernet în oricare dintre cele 2 sau 3 routere pe care le-ai achiziționat și, după câteva momente de configurare inițială, poți profita de o conexiune Gigabit Ethernet.

Ca un detaliu foarte important pentru vremurile în care trăim, deși noile routere de la Huawei se conectează la o priză standard, de până la 240V, consumul de energie este infim, mai mic de 12W. Mai mult decât atât, alimentarea efectivă se realizează la 12V și 1A. Cei care apreciază securitatea sporită a rețelelor wireless la care se conectează, se vor bucura cu siguranță de implementarea standardului WPA3, cu condiția să aibă dispozitive compatibile cu WPA3 în casă, iar dacă nu este cazul tău, în orice moment poți reveni la WPA2. Dacă lucrezi deseori cu date sensibile sau, pur și simplu, nu-ți dorești rețeaua locală expusă la hackeri, HUAWEI WiFi Mesh 3 rezistă fără probleme în fața atacurilor de tip forță brută și ARP spoofing.

huawei-wifi-mesh-3-dual-band-sup

Cât de deștept este HUAWEI WiFi Mesh 3

Fiecare echipament din noua familie Mesh de la Huawei este preinstalat cu HarmonyOS Mesh+, un sistem de operare cu o interfață cât se poate de clară și intuitivă. Suportă VPN Pass-through, Guest Wi-Fi, temporizator Wi-Fi, server virtual și, nu în ultimul rând, control parental pentru situația în care ai copii în care vor să abuzeze de conexiunea la internet.

Datorită modului în care funcționează și a vitezei maxime teoretice de 3000 Mbps, HUAWEI WiFi Mesh 3 este gata de orice scenariu, indiferent dacă toți oamenii din casă vor să facă streaming video la rezoluție 4K în același timp, se confruntă cu cursuri online pe Zoom sau și-au făcut un obicei din a descărca fișiere de dimensiuni mari, toate funcționează perfect, fără întreruperi.

Singurul aspect de care trebuie să-ți pese este să-ți iei pachetul potrivit pentru nevoile tale, un router pentru maxim 200 de metri pătrați, două pentru o suprafață de maxim 400 mp, sau setul complet de trei pentru 600 mp. Având în vedere că fiecare dintre echipamente integrează amplificatoare de putere înaltă, poți dormi liniștit că nu te lasă la greu. În practică, asta înseamnă că semnalul rămâne puternic în ciuda interferențelor pe care le-ai putea avea în casă, în ciuda pereților groși și a altor echipamente electronice. Apropo, dacă te miști deseori prin casă cu telefonul, laptopul sau tableta în fața ochilor, comutarea de la o rețea sau alta se va desfășura atât de rapid încât nici nu-ți vei da seama. Pe hârte, vorbim de aproximativ 50 milisecunde pentru saltul de la router la altul.

Tot la capitolul inteligență utilă cu care vine la pachet noul WiFi Mesh 3, intră și aplicația de mobil AI Life de la Huawei. Aceasta te ajută să înțelegi mai bine calitatea semnalului din fiecare colț al casei și, în cazul apariției unor probleme de conectivitate, te ajut să le remediezi cât se poate de rapid. De exemplu, îți pune la dispoziție o hartă cu întreaga casă și, printr-o variație cromatică, ilustrează în timp real unde ai cel mai bun semnal, unde este rezonabil și unde ar fi bine să mai iei, eventual, încă un HUAWEI WiFi Mesh 3. Totul se petrece într-o manieră cât se poate de transparentă, în fața ochilor tăi. Nici măcar nu ai nevoie de un laptop pentru a-ți pune rețeaua pe picioare. Este suficient un smartphone cu Huawei AI Life instalat.

huawei-wifi-mesh-3-house-coverag

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele