30 mart. 2022 | 15:54

Gratuit la Digi RCS-RDS: anunțul fabulos pe care trebuie să-l știe toți clienții

CHESTII
Gratuit la Digi RCS-RDS: anunțul fabulos pe care trebuie să-l știe toți clienții

De când a început conflictul din Ucraina, companiile europene de telecomunicații au început să ia măsuri pentru a atenua criza umanitară provocată de invazia rusă în curs de desfășurare. Măsurile au inclus apeluri internaționale gratuite către Ucraina, distribuirea de cartele SIM refugiaților care pleacă în țările vecine și Wi-Fi gratuit în taberele de refugiați. Iată ce a făcut Digi în acest sens.

Printre companiile implicate în acest demers se numără şi Digi RCS-RDS. Chiar din primele zile ale războiului din Ucraina, compania Digi RCS-RDS a făcut anunţul despre acest suport atât pe teritoriul României, dar și în zonele de acoperire externe ale companiei.

De asemenea, Digi RCS-RDS anunță că va menține aceste gratuități până la finalul lunii, adică până mâine, pentru toți refugiații ucraineni care folosesc serviciile de telefonie mobilă oferite de Digi RCS-RDS.

Digi RCS-RDS ajută refugiații

„DIGI rămâne, în continuare, alături de #Ucraina ???? și oferă clienților de servicii fixe și mobile gratuitate la apelurile și SMS-urile către Ucraina. De asemenea, toți clienții operatorului Lifecell din Ucraina, care se află pe teritoriul României și se conectează la rețeaua Digi Mobil, au gratuitate pentru serviciul de roaming de date. Gratuitatea tuturor serviciilor se aplică până pe data de 31 martie 2022”, a scris Digi România, pe contul de Facebook.

Așadar, tipurile de măsuri adoptate de operatorul unic variază considerabil în funcție de țară, de serviciile oferite și de acoperirea pieței. Astfel, printre operatorii implicați se numără Deutsche Telekom, Orange, Proximus, Vodafone, Telecom Italia, Telefónica, Proximus și Vivacom. În țara noastră, toți operatorii de pe piață, au demarat astfel de campanii de ajutor pentru refugiații ucraineni, inclusiv cei de la Digi RCS-RDS.

După cum ziceam, Digi RCS-RDS a acordat suport tehnic refugiaților, prin oferirea de cartele SIM, dar a și eliminat costurile de tarifare pe apelurile internaționale. Măsura va fi valabilă până pe 31 martie.

Ca referință, grupul de telecomunicații și-a anunțat sumele cu care, doar în primele luni ale anului 2022, a contribuit la bugetul de stat. Conform comunicatului emis de Digi RCS-RDS, sumele se ridică la 172 de milioane de lei, doar în primele două luni ale acestuia an.