Digi RCS-RDS a făcut anunțul. Ce clienți beneficiază de această gratuitate până la 31 martie

Digi RCS-RDS a făcut anunțul. Ce clienți beneficiază de această gratuitate până la 31 martie
Noile gratuități valabile în luna martie

Odată cu declanșarea conflictului din Ucraina, companiile europene de telecomunicații au luat în mod voluntar măsuri pentru a atenua criza umanitară provocată de invazia rusă în curs de desfășurare. Măsurile au inclus apeluri internaționale gratuite către Ucraina, distribuirea de cartele SIM refugiaților care fug în țările vecine și Wi-Fi gratuit în taberele de refugiați. Printre companiile implicate în acest demers este și Digi RCS-RDS, care anunța, încă din primele zile, un astfel de suport pe teritoriul României, dar și în zonele de acoperire externe ale companiei.

Companiile de telecomunicațiile mobilizează servicii gratuite pentru refugiații ucraineni

În toată această perioadă, majoritatea operatorilor europeni de telecomunicații au depus eforturi pentru a elimina tarifele de roaming cu Ucraina. Ccu toate acestea, punerea în aplicare a fost mai complexă, deoarece erau și sunt necesari anumiți pași, printre care și ideea ca operatorii de destinație să fie de acord cu aceste aranjamente.

Tipurile de măsuri adoptate de operatorul unic variază considerabil în funcție de țară, de serviciile oferite și de acoperirea pieței. Printre operatorii implicați se numără Deutsche Telekom, Orange, Proximus, Vodafone, Telecom Italia, Telefónica, Proximus și Vivacom. În România, toți operatorii de pe piață, au demarat astfel de campanii de ajutor pentru refugiații ucraineni, inclusiv cei de la Digi RCS-RDS.

Digi RCS-RDS menține gratuitățile pentru refugiați până la finele lunii martie

După un prim demers de a acorda suport tehnic acestora, prin oferirea de cartele SIM, dar și prin eliminarea costurilor de tarifare pe apelurile internaționale, Digi RCS-RDS anunță că-și va menține aceste gratuități până la finele lunii curente pentru toți refugiații ucraineni care folosesc serviciile de telefonie mobilă oferite de Digi RCS-RDS. Informațiile cu privire la aceste gratuități au fost anunțate pe pagina de Facebook a companiei, după cum urmează:

„DIGI rămâne, în continuare, alături de #Ucraina 🇺🇦🇷🇴 și oferă clienților de servicii fixe și mobile gratuitate la apelurile și SMS-urile către Ucraina. De asemenea, toți clienții operatorului Lifecell din Ucraina, care se află pe teritoriul României și se conectează la rețeaua Digi Mobil, au gratuitate pentru serviciul de roaming de date. Gratuitatea tuturor serviciilor se aplică până pe data de 31 martie 2022”, a transmis DIGI România, pe contul de Facebook.

Tot în aceste zile grupul de telecomunicații și-a anunțat sumele cu care, doar în primele luni ale anului 2022, a contribuit la bugetul de stat. Conform comunicatului emis de Digi RCS-RDS, sumele se ridică la 172 de milioane de lei, doar în primele două luni ale acestuia an.

„Din totalul de 172 milioane de lei, în luna februarie contribuția a fost de 97 milioane de lei. În perioada ianuarie-decembrie 2021, Grupul DIGI, a avut o contribuție record de peste 1 miliard de lei la bugetul de stat.”, anunță Digi RCS-RDS în comunicat.

Pentru moment refugiații ucraineni vor beneficia până la finele lunii de serviciile companiei, rămând ca ulterior, în funcție de evoluția situației, să se prelungească sau nu această campanie.