23 iun. 2022 | 17:22

Google Chrome are o nouă versiune: de ce să-ți faci update

ACTUALITATE
Google Chrome are o nouă versiune: de ce să-ți faci update

Google a lansat versiunea 103 a browser-ului Chrome. Aceasta aduce o serie de îmbunătățiri.

Cel mai important update este creșterea vitezei de „pre-fetching” și filtrarea cu ajutorul învățării mecanice a notificărilor agasante. Deci, ca să știi: cea mai nouă versiune a celui mai folosit browser web este disponibilă și va poate fi instalată manual de utilizatori (Settings – About). Desigur, alternativ, poți aștepta ca actualizarea să fie inițiată automat.

Ca referință, Chrome 103 oferă suport pentru „103 Early Hints”, o versiune nouă a codului de stare folosit în cadrul procesului de pre-fetching. Această tehnologie demarează încărcarea paginilor web înainte ca utilizatorul să acceseze link-urile, tocmai pentru ca paginile să fie disponibile mult mai repede, conform GHacks.

Google Chrome, versiune nouă

Așadar, încărcarea paginilor se va face mai rapid decât până acum. De asemenea, altă noutate este extinderea folosirii învățării mecanice pentru ca browser-ul să poată face diferența între notificările utile și cele agasante, cu scopul de a-l scuti pe utilizator de cele din urmă.

Ca idee, mai jos regăsești un top 10 al ceelor mai populare domenii din ultimele 30 de zile:

1) Google.com

2) TikTok.com

3) Facebook.com

4) Microsoft.com

5) Apple.com

6) Amazon.com

7) YouTube.com

8) Netflix.com

9) Instagram.com

10) Mozilla.org

Browserul Safari al Apple a depășit, în sfârșit, un miliard de utilizatori la nivel global, devenind al doilea browser care a realizat această performanță. Browserul Google Chrome încă e pe primul loc, deoarece are de trei ori mai mult: 3,3 miliarde de utilizatori.

Aceste două browsere dețin cea mai mare parte din piața browserelor, deoarece următorul browser cel mai folosit are doar o cincime din utilizatorii Safari. Acesta este Microsoft Edge, care are 212 milioane de utilizatori la nivel global. Dincolo de asta, Mozilla Firefox, Samsung Internet și Opera se luptă pentru locurile codașe.

De asemenea, în contextul exploziei de atacuri cibernetice din ultimul timp, Google spune că a luat măsuri în acest sens. Astfel, compania de tehnologie spune că utilizatorii browser-ului Chrome beneficiază de o siguranță mai bună datorită sistemului integrat de învățare mecanică și vor avea și alte avantaje din aceeași cauză.