03 dec. 2022 | 09:55

Goncharov, filmul „de Martin Scorsese, cu Robert De Niro”, care n-a existat niciodată: cum a fost posibil

ACTUALITATE
Goncharov, filmul „de Martin Scorsese, cu Robert De Niro”, care n-a existat niciodată: cum a fost posibil

Mii de utilizatori Tumblr au realizat postere, coloane sonore, desene, dar și altele, pentru un film de Martin Scorsese, din 1973, cu Robert De Niro în rolul principal. Problema este că acest film nu a existat niciodată.

Lansat în 1973, filmul necunoscut al lui Scorsese l-ar fi distribuit pe Robert De Niro în rolul lui Goncharov, „un fost proprietar de club care vine la Napoli după căderea Uniunii Sovietice” cu scopul de a deveni un șef al mafiei.

Harvey Keitel l-ar interpreta pe Andrey (sau Andrei) „The Banker” Daddano, iar Gene Hackman pe Valery Michailov; Al Pacino ar apărea în rolul lui Mario Ambrosini, iar Cybill Shepherd ar juca rolul soției lui Goncharov, Katya.

În urmă cu câțiva ani, un utilizator Tumblr a postat o fotografie cu niște „cizme imitație” pe care le comandase online, iar acestea aveau o etichetă foarte ciudată pe care scria: „Cel mai mare film despre mafie făcut vreodată. Martin Scorsese prezintă GONCHAROV, produs de Domenico Proccacci. Despre mafia din Napoli”.

Goncharov și-a „recăpătat” popularitatea în 2020

Acest lucru a fost ignorat în mare parte până în 2020, când un alt utilizator Tumblr a dat reply unui comentariu făcut la postarea inițială: „Acest idiot nu a văzut Goncharov”.

Internetul funcționează, într-adevăr, în moduri misterioase: la începutul acestei luni, utilizatorul Tumblr beelzeebub a făcut un poster fals pentru film, iar zeci de mii de oameni au început să-l distribuie. Și uite așa s-a născut un nou film Scorsese, unul care nu a existat vreodată.

Apoi, totul a luat-o razna.

Acum există, de asemenea, un trailer, o coloană sonoră și un VHS fals. Mai mult, „experții” au scris eseuri în care analizează filmul, publicate în reviste de profil.

Practic, ar fi cazul ca Martin Scorsese să se apuce și să facă filmul, de vreme ce fanii deja l-au scutit de anumite cheltuieli.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele