16 mai 2022 | 09:47

Gigantul german care face valuri în România: se extinde și face angajări masive, cu salarii pe măsură

ACTUALITATE
Gigantul german care face valuri în România: se extinde și face angajări masive, cu salarii pe măsură

Tot mai multe companii străine fac valuri pe piața din România și încearcă să-și extindă activitatea în țara noastră, cu beneficii semnificative pentru români. Cel mai recent exemplu în acest sens vine de la Sennheiser, un gigant german cu o istorie mai lungă de 50 de ani.

Grupul Sennheiser are deja o prezență în țara noastră, la Brașov, dar își va extinde semnificativ capacitățile de producție, printr-o creștere de trei ori a fabricii de echipamente audio din centrul Transilvaniei. Efortul financiar manifestat în România vine în completarea modernizărilor de la fabrica din Germania, unde compania urmează să investească în tehnologii de fabricație de ultimă generație.

Casti audio Sennheiser

Sennheiser face investiții masive în România, completate de angajări de personal

„În prezent, ne concentrăm resursele și puterea financiară asupra celor trei unități de business Pro Audio, Business Communications și Neumann, cu scopul de a asigura o creștere a acestor arii peste medie în viitor. De aceea, am decis să investim semnificativ în fabricile noastre din Germania și România”, a declarat Andreas Sennheiser, Co-CEO al Sennheiser. „Sennheiser a deținut întotdeauna părți mari ale lanțului valoric în propriile mâini. Acest lucru ne permite să avem o mai mare influență asupra zonelor importante ale lanțului valoric și, prin urmare, să fim un partener de încredere pentru clienții noștrii”, a adăugat oficialul.

În ceea ce privește schimbările de la Brașov, merită avut în vedere că produse profesionale sunt fabricate aici încă din 2018. Printre ele se numără sistemele Evolution Wireless G4 și Evolution Wireless Digital, XS Wireless Digital, precum și renumitele căști pentru DJ, HD25 și căștile de monitorizare HD280. Fabrica funcționează deja de ceva timp la capacitate maximă cu aproximativ 150 de angajați.

Datorită creșterii semnificative a business-ului pe zona adresată de fabrica de la Brașov, aceasta se va extinde de la 3300 de metri pătrați în prezent, până la aproximativ 10.000 de metri pătrați înainte de începutul anului 2023. În mod previzibil, extinderea va veni la pachet cu o creștere substanțială a personalului. Dacă estimările sunt corecte, noua clădire va fi exploatată la capacitate maxim până în 2027.

„Fabrica Sennheiser din Brașov este o poveste de succes pentru noi datorită echipei locale dedicate”, spune Andreas Sennheiser. „Odată cu extinderea semnificativă a capacităților de producție, dorim să continuăm să producem aici mai multe soluții audio profesionale pentru clienții noștri.”  

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele