Gigantul care face investiții mari în România: angajări masive și salarii pe măsură

Gigantul care face investiții mari în România: angajări masive și salarii pe măsură

Compania brașoveană Moveos va face investiții mari în România și caută să angajeze.

Așadar, Moveos va investi aproximativ un milion de euro într-o fabrică de componente auto pe care o va amenaja într-o hală de pe platforma industrială UPRUC din Făgăraș. Compania își propune să pornească producția la mijlocul lunii noiembrie. Scopul este să ajungă la 350 de angajați.

Ca referință, Moveos mai operează o fabrică în Rovinari, în urma unei investiții din 2018. Aici produce centuri de siguranță pentru Autoliv. Firma a fost fondată în 2016, plecând de la acoperirea anumitor nevoi ale marilor angajatori din România.

Cifra de afaceri a companiei anul trecut a fost de 57,46 milioane de lei (11,5 milioane de euro), în creștere cu 15% față de anul anterior, și un profit de 4,69 milioane de lei (peste 900.000 de euro).

Investiții mari în România

Compania a dezvoltat, la Rovinari, o fabrică de componente pentru Autoliv, unul dintre cei mai mari furnizori globali din industria automotive. În primăvara acestui an, compania anunța că a investit câteva sute de mii de euro într-un prototip de autoutilitară electrică, intenționând să înființeze o fabrică la Făgăraș pentru producția de masă a acesteia.

Autoutilitara va fi folosită într-o mulțime de domenii, cum ar fi ferme agricole, ferme de animale, livezi, podgorii, centre ecvestre, campinguri, resorturi turistice, complexe rezidențiale, platforme industriale, depozite logistice, unități administrativ-teritoriale, porturi, grădini zoologice, stadioane etc.

În altă ordine de idei, în același context, firmele românești se confruntă cu un deficit acut de forță de muncă. Patronii au nevoie de muncitori, vorbim despre zeci de mii de joburi disponibile la nivel național, dar și despre foarte puțini doritori care bat la ușa companiilor pentru a-și depune CV-urile.

Piața muncii din România are probleme mari de ani de zile, din cauza numărului mare de oameni ce pleacă să lucreze peste hotare, atrași fiind de salariile net superioare. Astfel, firmele noastre au rămas în mare deficit de angajați și spun că le este tot mai dificil să-și ducă activitatea mai departe sau să se dezvolte, din moment ce nu găsesc oameni care să ocupe locurile de muncă vacante.