Galaxy S22 vine la pachet cu un proces rușinos pentru Samsung: de ce este dat în judecată gigantul coreean

Galaxy S22 vine la pachet cu un proces rușinos pentru Samsung: de ce este dat în judecată gigantul coreean

Samsung urmează să se confrunte cu un proces de clasă din cauza modului în care a deformat realitatea sau a mințit când vine vorba de performanța noilor sale telefoane de top, seria Galaxy S22.

În ultimele săptămâni, am detaliat în mai multe rânduri modul absolut ciudat în care Samsung a decis să ”te fure la cântar” în momentul în care îi cumperi cele mai scumpe telefoane din portofoliu și, în teorie, cele mai performante. La începutul acestei săptămâni, producătorul sud-coreean a dezvăluit că va oferi o actualizare de software menită să rezolve handicapul de performanță auto-impus. Vestea pare totuși să fi venit prea târziu.

Utilizatorii s-au supărat deja, iar surse apropiate de subiect au confirmat pentru The Korea Herald că echivalentul autorității pentru protecția consumatorului din Coreea de Sud plănuiește să investigheze practicile mincinoase de marketing ale Samsung, în efortul de promovare al noului telefon. Dacă problema îți este străină, argumentul principal pleacă de la serviciul de optimizare în jocuri (Game Optimizing Service), acesta limitează viteza de lucru a procesorului pentru a preveni supraîncălzirea și a face economie de baterie. Deși scopul este nobil, ar fi bine să ai posibilitatea să-l dezactivezi dacă vrei, iar acest lucru este imposibil.

Aceasta este doar începutul dezastrului pentru Samsung cu ale sale Galaxy S22

Mai mult decât atât, conform datelor obținute de Yonhap News Agency, utilizatorii de Galaxy S22 din Coreea de Sud pregătesc deja un proces de clasă împotriva Samsung pentru că gigantul a mințit în ceea ce privește performanța și abilitățile terminalului. Proprietarii se simt înșelați, în mod previzibil și solicită echivalentul a 222 de euro în compensare pentru fiecare persoană.

Este important de reținut că, până și în al 13-lea ceas, după ce a anunțat o actualizare care să permite utilizatorilor să dezactiveze ”optimizările”, Samsung continuă să nege că încetinește aplicații de uz general, precum Netflix sau TikTok. Insistă pe faptul că este vorba doar de jocuri. Chiar și așa, partea tristă este că toate minusurile de performanță sunt dezactivate automat în 3DMark și GeekBench, oferind o viziune nerealistă asupra performanței dispozitivelor în teste sintetice.