Filmele pot arăta mai bine pe telefonul tău Samsung: ce trebuie să faci pentru asta

Filmele pot arăta mai bine pe telefonul tău Samsung: ce trebuie să faci pentru asta

O mare parte din timpul pe care îl petreci cu telefonul în mână este folosit pentru redarea de conținut video și ar fi păcat să nu faci tot ce este posibil să se vadă perfect. În cazul posesorilor de telefoane Samsung, există un parametru pe care îl poți ajusta în acest scop.

O mare parte din succesul telefoanelor Samsung se datorează nivelului de intuitivitate cu care acestea vin la pachet. Îți este foarte ușor să găsești ceea ce cauți, să întreprinzi orice activitate, să ajungi rapid la ce ai nevoie. Chiar și așa, există o serie importantă de funcții pe care s-ar putea să nu le cunoști. În această categorie, intră posibilitatea de a spori semnificativ calitatea experienței vizuale în timpul redării clipurilor video, independent de sursă.

Cum faci clipurile să se vadă mai bine pe un telefon Samsung

Nu contează dacă obișnuiești să te uiți la clipuri de pe Netflix, YouTube sau HBO, acestea pot fi mai strălucitoare, luminozitatea și contrastul pot fi mai puternice, culorile mai vii. Pentru că s-ar putea totuși să se reflecte într-un consum suplimentar de energie, funcția cu pricina nu este activată implicit. Ține de tine să faci câteva atingeri prin setări pentru a o activa și, eventual, pentru a o dezactiva, dacă nu ajungi prea curând la pricină.

În orice caz, funcția care te interesează este Video Enhancer și, pe un telefon Samsung, dacă vrei, poți opta pentru activarea ei automată în anumite aplicații sau în toate. În acest scop, începi prin accesarea setărilor telefonului sau Settings. Faci un swipe în jos din marginea superioară, apeși pe roata dințată, și, în partea de jos a ecranului, intri la Advanced Features (Funcții avansate), după care faci un tap pe Video Brightness (Luminozitate Video). Bifează, la fel ca în captura de mai jos, varianta din dreapta, Bright, strălucitor, luminos. Dedesubt, vei vedea aplicațiile care pot profita de funcția cu pricina, dacă nu vrei să fie general valabilă. Bifează-le pe cele pe care le dorești.

Citește și: