Furt în Capitală, ziua în amiaza mare. O femeie a fost jefuită de 25.000 de lei în lift

Furt în Capitală, ziua în amiaza mare. O femeie a fost jefuită de 25.000 de lei în lift

O femeie de 43 de ani a ajuns în spatele gratiilor, după ce a furat 25.000 de lei de la o bătrână. Suspecta ar fi fost ajutată de o prietenă. Se pare că cele două și-au urmărit victima la un bancomat din Capitală, unde a scos banii pe care urma să îi folosească pentru o intervenție chirurgicală. Nebănuind că cineva o filează, femeia în vârstă a mers spre casă. Odată ajunsă în lift, pensionara a fost atacată.

Pensionară din București, jefuită de două femei

Oamenii legii spun că prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar cercetările în acest caz au fost declanşate luni, 25 iulie, când Secţia 8 de Poliție a fost sesizată de o persoană că, în timp ce se afla în liftul blocului, două necunoscute i-au sustras din geantă suma de 25.000 de lei.

Potrivit Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma datelor şi probelor administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de către două femei, de 43, respectiv 44 de ani.

Polițiștii au intrat pe fir

Polițiștii au aflat că, în ziua de 25 iulie, vătămata a efectuat mai multe retrageri în valoare totală de 25.000 lei de la o unitate bancară din Sectorul 2 al Capitalei. Din cercetări reiese că aceasta a fost urmărită de către cele două femei, atât în incinta unităţii bancare, cât şi după retragerea banilor. În momentul în care bătrâna a ajuns în liftul blocului, una dintre bănuite i-ar fi acoperit geanta, iar cealaltă i-ar fi sustras suma de 25.000 de lei.

Oamenii legii  au reținut o suspectă

Joi, 4 august, poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în Bucureşti. Astfel, a fost condusă la audieri femeia de 43 de ani, cea care ar fi furat suma de bani din poșetă.

Poliția Capitalei transmite că suspecta este cunoscută cu preocupări de natură infracţională. Aceasta a fost reţinută, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Citește și Cei mai periculoși infractori din România

La acţiune a participat și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Cercetările sunt efectuate de Secţia 8 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, spun oamenii legii.