Forțele ucrainene au ucis încă un general rus de rang înalt. Cine era Iakov Riazantsev

Forțele ucrainene au ucis încă un general rus de rang înalt. Cine era Iakov Riazantsev

Un general rus de rang înalt, Iakov Riazantsev, ar fi fost ucis de forțele ucrainene, afirmă, pe pagina sa de Facebook, deputatul Oleksiy Goncharenko, citat de presa ucraineană. „De data aceasta, comandantul Armatei 49 de Arme Combinate a Districtului Militar Sudic al Federației Ruse, locotenent-generalul Iakov Riazantsev, a plecat în iad. Vom răzbuna fiecare ucrainean care a avut de suferit de pe urma inamicului!”, a scris Goncharenko, pe Facebook.

General rus de rang înalt, omorât de armata ucraineană

Iakov Riazantsev a fost numit comandant al Armatei 49 a Districtului Militar Sudic, cu sediul în Stavropol, în august 2020, iar în 2021 a primit gradul de locotenent-general. Riazantsev s-a născut la data de 17 iunie 1973, în satul Elbanka din regiunea Ust-Pristan. În plus, a absolvit cum laude cele mai importante școli militare ale Rusiei.

Conform presei ucrainene, acesta a îndeplinit misiuni speciale în Siria, unde trupele lui Putin au luptat alături de cele ale lui Bashar al-Assad.

Rusia sapă pentru a hărțui ucrainenii cu artilerie

La mai bine de o lună de la invazia rusă a Ucrainei, o mare parte a comentariilor a fost despre faptul dacă campania Kremlinului s-a blocat.

Justin Crump, directorul executiv al companiei de consultanță de informații Sibylline și un veteran al armatei britanice, a fost solicitat pentru analiza sa în emisiunea Today de la BBC Radio 4. El spune că Rusia a luptat pe mai multe fronturi diferite, ceea ce a fost un eșec al campaniei sale.

Dar el spune că luptele din sudul țării au fost conduse de cei mai experimentați comandanți ai săi și, în timp ce capitala Kiev a fost punctul central al forțelor sale, Rusia și-a atins în mare parte obiectivul de a „elibera” Luhansk în est.

„Vedem foarte puțin de acolo. Există lupte foarte intense acolo între armata Ucrainei și acolo vom vedea cele mai intense lupte în săptămânile următoare”, spune Crump.

Crump spune că forțele ruse sapă în estul țării și folosesc artileria pentru a hărțui orașele ucrainene și a-și ține ostatici oamenii.

135 de copii au fost uciși de la începutul invaziei

Procuratura Generală a Ucrainei spune că 135 de copii au fost uciși și 184 au fost răniți de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Oferind o actualizare cu privire la victimele recente, oficialii spun că doi copii au fost uciși în timpul luptelor aprige din orașul Rubijne, regiunea Luhansk.

Iar joi, doi copii de șase și 13 ani au fost răniți în Novomykhailivka, regiunea Donețk, în urma bombardamentelor rusești. Procurorii au adăugat că trei adolescenți, de 13, 14 și 15 ani, au fost aruncați în aer de o mină din Obilne, în regiunea Zaporizhia.

Aceștia au fost transportați la Spitalul Melitopol, unde unul se află în stare critică la terapie intensivă. BBC nu a putut verifica în mod independent aceste rapoarte.