EXPERIENȚĂ – HUAWEI Watch GT 3 Pro, un partener pentru iPhone mai performant și mai arătos decât crezi

EXPERIENȚĂ – HUAWEI Watch GT 3 Pro, un partener pentru iPhone mai performant și mai arătos decât crezi

În cazul în care ești utilizator de iPhone cu experiență, când te gândești să faci o investiție într-un ceas inteligent, sunt șanse mari să te orientezi exclusiv către un smartwatch Apple, dar HUAWEI Watch GT 3 Pro este mult mai atrăgător și la fel de compatibil.

La fel ca orice alt producător de gadgeturi, când HUAWEI a decis să intre pe piața de smartwatch-uri, independent de calitatea sau construcția lor, s-a confruntat cu un val masiv de preconcepții. Cea mai importantă dintre ele ține de compatibilitate. Îți iei un ceas de la HUAWEI și te gândești că funcționează doar cu un telefon al aceluiași producător. În cel mai rău caz, ai în vedere scenariul compatibilității cu Android.

Realitatea este însă semnificativ mai îmbucurătoare decât atât. Ca utilizator de Apple Watch de când a apărut, la cât de bine arată HUAWEI Watch GT 3 Pro, am vrut să-l testez încă din primele momente de la lansare. Indiferent cât de entuziasmat ești de smartwatch-ul gigantului din Cupertino, nu ai cum să nu accepți că același design din 2014 până în prezent s-a cam demodat. În cel mai optimist caz, s-au plictisit utilizatorii de el sau, eventual, au ajuns să-și dorească foarte tare un ceas rotund, nu doar pătrat. Aici intră în ecuație ceasul celor de la HUAWEI și, contrar preconcepțiilor, se potrivește de minune cu un iPhone. Eu l-am testat cu un iPhone 13 Pro Max, dar sunt optimist că nu ar trebui să întâmpini dificultăți nici în tandem cu un model mai vechiuț. Merge cu iPhone, iar aceasta este concluzia cu care aș vrea să pleci de la acest material.

Perfect pentru orice încheietură, datorită brățării cu o lungime ajustabilă, gadgetul este combinația perfectă dintre modern și tradițional. Îți aduce aminte de un design clasic, iar construcția rotundă cu un diametru de 46 milimetri se pretează de minune atât în tandem cu un costum clasic, cât și la o vestimentație ”business casual”, de zi sau seară.

Huawei Watch GT3 Pro conectare iPhone
Huawei Watch GT3 Pro – conectare iPhone

HUAWEI Watch GT 3 Pro împreună cu iPhone, la fel de bun ca un Apple Watch, dar mai frumos

În România, cel mai nou HUAWEI Watch GT 3 Pro este disponibil în trei variante, toate de 46 milimetri în diametru, cu un preț de pornire de 1799 de lei. Un pic mai scumpă este varianta testată de mine, Titanium Gray pe care o poți achiziționa cu un 2299 de lei. Are o carcasă din titan, un cadran din cristal safir și o brățară tot din titan. Celelalte două versiuni au o curea de piele și o curea din ”fluoroelastomer”, pe lângă aceeași carcasă din titan a ceasului. Aceasta din urmă este cea mai sport iterație dintre toate. Am menționat prețurile pentru că, în versiunea de 45mm, un Apple Watch de ultimă generație începe de la 2150 de lei, dar ajunge rapid la 2600 de lei sau chiar 3800 de lei în cazul carcasei din oțel. Din prisma prețului, din start, vorbim de o afacere mai bună cu HUAWEI, dar argumentele nu se opresc nici pe departe aici.

HUAWEI Watch GT 3 Pro se conectează rapid la un iPhone. Este suficient să-l scoți din cutie, să-l pornești, iar acesta va intra automat într-un mod de împerechere. Pe telefon, trebuie să instalezi în prealabil aplicația HUAWEI Health și să-ți dai acordul pentru ca aceasta să-ți acceseze datele de pe mobil, menite să ajungă pe ceas. În mod previzibil, trebuie să accepți și livrarea de notificări. Nu în ultimul rând, după cum îți va solicita și HUAWEI Health, din setările telefonului trebuie să finalizezi împerecherea prin Bluetooth. Acest proces îl întreprinzi o singură dată. Una peste alta, cred că am fost gata de acțiune după 2-3 minute, lucrurile au mers ca unse.

În mod previzibil, a durat un pic până am ajustat toți parametrii de funcționare ai ceasului, de la fața implicită până la măsurătorile pe care le realizează constant, dar interfața aplicației Health este una cât se poate de prietenoasă, intuitivă. Nu este genul de program căruia să-i citești manualul. Ce m-a entuziasmat enorm a fost preluarea datelor din Apple Health, aplicația nativă de pe iPhone, ca să-ți continui măsurătoarea pașilor parcurși, de exemplu. Acesta este și motivul pentru care se pot vedea 80.102 pași în capturile de mai jos.

Huawei Watch GT3 Pro interfata iPhone
Huawei Watch GT3 Pro – interfață iPhone

HUAWEI Watch GT 3 Pro măsoară orice, împreună cu iPhone

Indiferent cât îți place noul HUAWEI Watch GT 3 Pro și s-ar putea să ți-l cumperi pentru că este frumos, e important să știi că nu vine la pachet cu niciun fel de compromisuri pe partea de funcționalitate, comparativ cu un Apple Watch. Cel mai fascinant aspect ține însă de autonomie, HUAWEI promite două săptămâni departe de priză și țin să nu-i contrazic. După 4-5 zile de utilizare destul de intensă, l-am coborât la 55%. În plus, după 10 minute la priză se încarcă până la 25%, iar după 85 de minute ajunge la 100%. În contextul în care cel mai nou Apple Watch rezistă cu greu O SINGURĂ zi departe de priză, din acest punct de vedere, este mai mult o sursă de stres decât un ceas inteligent.

Dincolo de aspect și autonomie, ambele de invidiat, HUAWEI Watch GT 3 Pro rezistă la apă până la 30 de metri și face o treabă impresionantă în a-ți monitoriza sesiunile de scufundare. Este certificat IP68 și impermeabil până la 5 atmosfere. În plus, dincolo de înot, îți contorizează peste 100 de moduri de antrenament într-o varietate foarte mare de circumstanțe, de la alpinism și schi, până la golf sau canoe. Nu lipsesc nici sfaturile menite să-ți îmbunătățești performanța, fără să-ți suprasoliciți corpul.

Cei care nu sunt neapărat foarte sportivi ar trebui să se orienteze către acest gadget pentru numeroasele opțiuni de sănătate. În contextul pandemiei, știe să-ți măsoare oxigenul din sânge, un indicator foarte bun al sănătății plămânilor și face asta în permanență. Nu lipsesc opțiuni de puls, tensiune, electrocardiogramă, monitorizarea a calității somnului, a stresului și nu numai.

În ceea ce privește compatibilitatea cu iPhone-ul, pe lângă faptul că merg toate cele menționate mai sus, poți să răspunzi la telefon și se aude surprinzător de bine, cu condiția să nu ai foarte multă gălăgie în preajmă. Ai o serie stufoasă de aplicații terțe disponibile, dar pe mine m-a interesat mult sincronizarea notificările din Messenger, WhatsApp și alte câteva aplicații importante, iar acestea au fost tranpuse pe ecranul ceasului fără niciun fel de intervenție din partea mea. S-a comportat exemplar din acest punct de vedere.

În concluzie, dacă îți dorești un ceas arătos care să fie pe deplin compatibil cu un iPhone, HUAWEI Watch GT 3 Pro pare a fi un partener perfect pentru smartphone-ul Apple. După aproximativ o săptămână de experimente, nu m-a dezamăgit niciodată, iar autonomia generoasă, uneori, te face să uiți că ai un ceas inteligent la mână. E genul de gadget care va atrage privirile invidioase ale prietenilor, dar merită să ți-l cumperi mai ales pentru tehnologia din spate, pentru ce știe să măsoare, pentru particularitățile de sănătate care îți conferă un nivel sporit de confort psihologic sau te ajută să știi din timp dacă te confrunți cu o potențială problemă. Ca o notă de subsol, nu uita, HUAWEI GT 3 Pro, la fel ca generațiile anterioare, funcționează de minune nu doar împerecheat la un telefon Huawei, dar și un iPhone sau smartphone modern cu Android.

Huawei Watch GT3 Pro
Huawei Watch GT3 Pro – pe iPhone