Donald Trump, despre evoluția războiului din Ucraina. „Putin va deveni din ce în ce mai rău”

Donald Trump, despre evoluția războiului din Ucraina. „Putin va deveni din ce în ce mai rău”

Fostul președinte american Donald Trump a avut o intervenție la un miting din Florence, Carolina de Sud, în care a vorbit despre războiul din Ucraina și despre relațiile cu Vladimir Putin. Totodată, el a adus în discuție și administrația condusă de Joe Biden, pe care o consideră deloc benefică Statelor Unite, în contextul actual al conflictului din Ucraina. De asemenea, fostul lider de la Casa Albă a precizat care este modul în care va evolua Putin și războiul declanșat pe teritoriul ucrainean.

Declarațiile uluitoare ale lui Donald Trump despre evoluția războiului din Ucraina

Trump a susținut un discurs în cadrul intervenției sale din statul Carolina de Sud, în debutul căruia a vorbit despre situația actuală din Ucraina. Acesta a avut cuvinte dure la adresa lui Joe Biden, actualul președinte al SUA, menționând că sub conducerea sa, „America nu este nici de temut, nici respectată”.

În plus, Donald Trump a susținut că actualul șef de la Casa Albă este un conducător slab, laș și incompetent, iar acțiunile sale ar putea să coste scump populația americană. De asemenea, fostul președinte al SUA consideră că americanii ar putea să fie atrași într-un război teribil, precizând că situația ar putea escalada chiar către Al Treilea Război Mondial.

„În ciuda tuturor slăbiciunii, lașității și incompetenței lui Biden, există o cale pentru el de a pune capăt acestei strategii în Ucraina; fără a-i face pe americani prinși într-un război groaznic și foarte sângeros. Acest lucru ar putea duce la Al Treilea Război Mondial.”, a precizat Trump.

Cum ar putea evolua Vladimir Putin în contextul actualului război

Fostul președinte a susținut în cadrul discursului său că el a reușit să fie mai dur cu Rusia față de înlocuitorul său în fotoliul de președinte al SUA. De asemenea, Donald Trump consideră că Vladimir Putin este de neoprit și chiar situația ar putea escalada către un scenariu mai rău. Pe de altă parte, membrul Partidului Republican a precizat că el ar fi putut avea o influență asupra liderului de la Kremlin.

„Văd ce se întâmplă pentru că, dacă credeți că Putin se va opri, va deveni din ce în ce mai rău. Nu o să accepte. Și nu avem pe cineva care să vorbească cu el. Ați avut pe cineva să vorbească cu el, pe mine.”, a precizat Donald Trump în cadrul intervenției sale recente din Carolina de Sud.

Donald Trump, laude la adresa liderului rus

În urmă cu câteva săptămâni, după izbucnirea războiului din Ucraina, Donald Trump a făcut mai multe remarci la adresa lui Vladimir Putin. Fostul președinte l-a lăudat pe liderul de la Kremlin, dar a avut comentarii favorabile și la adresa președintelui ucrainean Volodimir Zelensky, pe care l-a numit „un om curajos” pe fondul invaziei Rusiei în țara sa.

„Este un om curajos, rezistă”, a spus Trump despre Zelensky în remarcile de la Conferința anuală de acțiune politică a conservatorilor.

Pe de altă parte, Donald Trump a menționat despre Putin că este un om inteligent, în timp ce l-a caracterizat pe Joe Biden drept „prost”.

„Problema nu este că Putin este inteligent, ceea ce, desigur, este inteligent. Problema este că liderii noștri sunt proști… și până acum i-au permis să scape cu această parodie și atac asupra umanității. Putin îl cântă pe (președintele Joe) Biden ca pe o tobă și nu este un lucru frumos de urmărit”, a spus Trump.

Un purtător de cuvânt din cadrul Democraților a emis o declarație oficială, ca răspuns la comentariile lui Donald Trump la adresa lui Vladimir Putin:

„Să fim foarte clari – laudele și scuzele consistente ale liderului Partidului Republican pentru Vladimir Putin în timp ce își lansează războiul și bombardează civilii ucraineni sunt dezgustătoare și, în orice altă realitate, descalificatoare. După ce l-a numit pe Putin ‘geniu’, Trump a adăugat mai multe laude pentru Putin în această seară, numindu-l ‘un om care este pur și simplu condus’.

Republicanii continuă să-l permită pe Trump, la fel cum au făcut-o timp de patru ani, refuzând să-i condamne laudele pentru o brutalitate. autoritar. Diferența nu ar putea fi mai clară, deoarece președintele Biden unește aliații și partenerii noștri pentru a impune sancțiuni fără precedent Rusiei și pentru a înarma poporul ucrainean împotriva războiului neprovocat al lui Putin.”, a fost mesajul purtătorului de cuvânt din cadrul War Room.