DNA extinde ancheta privind dosarul de corupție de la Serviciul de Ambulanță Neamț. Managerul cerea 4.000 de euro pentru angajare

DNA extinde ancheta privind dosarul de corupție de la Serviciul de Ambulanță Neamț. Managerul cerea 4.000 de euro pentru angajare

E scandal la Serviciul de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, după ce Dan Dorin Morenciu, manager general interimar al instituției a fost ridicat de procurorii DNA Bacău pentru luare de mită în formă continuă. Totodată, alături de el, au fost reținute joi și asistentele Elena Preda și Maria Luminița Rozoschi.

Probleme la Serviciul de Ambulanță Neamț. DNA a descins in forță

Update 28 iunie – Procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale pentru infracţiuni de corupţie faţă de alte 15 persoane şi faţă de fostul managerul general interimar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean  Neamţ.

Anchetatorii spun că în perioada 2 – 17 mai 2022, managerul general interimar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, dr Dan Dorin Morenciu, prin intermediul Mariei Luminiţa Rozoschi, Gladior Andronache şi Ionuţ Doarbeş, a primit de la 12 suspecţi câte 4.000 euro de persoană pentru a fi declaraţi admişi la un concurs pentru personalul sanitar şi sanitar auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată în instituţia mai sus menţionată.

„Suma totală de 48.000 euro solicitată în condiţiile de mai sus ar fi fost remisă inculpatului Morenciu Dan Dorin de către suspecţii Rozoschi Maria Luminiţa şi Andronache Gladior în data de 17 mai 2022, în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra Neamţ”, precizează un comunicat de presă al DNA.

În urmă cu două zile, s-a organizat un flagrant în care mangerul instituției a primit pe o stradă din Piatra Neamț, suma de 40.000 de euro de la asistenta Elena Preda.

Mai mult decât atât, asistenta ar fi vrut să aibă și ea câștiguri, iar aceasta le cerea candidaților 6.000 de euro, față de cei 5.000 așa cum stabilise inițial șeful ei.

Citește și: Noi stenograme din dosarul lui Ion Rădoi. Cum voiau sindicaliștii să scape de ministrul Transportului: ”Cât costă niște racheţi? Punem preț pe 2 capete”

Cei 8.000 euro din cei 48.000 de euro, bani primiți de asistenta Elena, ar fi fost trimiși inculpatei Rozoschi Maria Luminița tot în data de 18 mai 2022, în sediul S.J.A. Neamț, fiind identificați de procurorii anticorupție ca urmare a unei percheziții corporale.

Astfel, lui Morenciu Dan Dorin, Preda Elena și Rozoschi Maria Luminița, li s-a spus ce calitate procesuală au și li s-a adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Astăzi, cei trei suspecți vor fi aduși în fața procurorilor Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Judecătorii CCR au fost numiți legal. Curtea a respins sesizarea USR. Daniel Morar a votat împotriva lui Bogdan Licu

Citește și:
Etichete: