Disney+ o ia pe urmele Netflix: ce se întâmplă cu prețurile la abonamente, motivul deciziei

Disney+ o ia pe urmele Netflix: ce se întâmplă cu prețurile la abonamente, motivul deciziei

Dacă vrei să continui să te uiți la Disney+ la același preț pe care îl știai, va trebui să faci mici sacrificii, după cum vei afla din cele ce urmează.

Planul Disney+ Basic este acum activ și costă 8 dolari pe lună. Pentru a continua să utilizezi serviciul de streaming fără reclame (Premium), va trebui să plătești 11 dolari pe lună, ceea ce marchează o creștere de 3 dolari, iar pentru un abonament anual va trebui să scoți din buzunarul virtual 110 dolari.

Spre deosebire de planul Netflix, susținut de anunțuri, Disney+ Basic oferă acces la colecția completă a platformei, precum și streaming de înaltă calitate în format 4K, Dolby Vision și IMAX Enhanced.

Infuzia de reclame, noua strategie a giganților de streaming

Planul Netflix Basic with Ads, care a fost lansat luna trecută, costă 7 dolari și limitează calitatea la o rezoluție de 720p, iar unele titluri nu sunt disponibile deloc.

Cu toate acestea, planul susținut de reclame al niciuneia dintre companii nu include vizionarea offline.

Disney oferă câteva pachete de streaming. Pentru 10 dolari pe lună, vei avea acces la Disney+ Basic și Hulu with Ads, spre exemplu.

Disney a anunțat schimbările de preț înainte să-l readucă pe Bob Iger, care s-a ocupat de lansarea Disney+, precum și de preluările studiourilor Fox și canalelor de cablu, Pixar, Marvel și LucasFilm. Deși numărul total de abonați Disney+, Hulu și ESPN+ a crescut la 235 de milioane, în ultima perioadă, compania se confruntă cu unele dificultăți financiare.

Disney a pierdut 1,5 miliarde de dolari pe partea de streaming trimestrul trecut. Compania a atribuit pierderea costurilor de producție și tehnologiilor avansate folosite, precum și cheltuielilor de marketing substanțiale.

Introducerea planului susținut de reclame și creșterea prețului Premium ar putea ajuta la rentabilizarea afacerii de streaming, deși, ca să fim totalmente sinceri, asta se va răsfrânge asupra utilizatorului de rând.

Majorarea de preț este confirmată pentru piața din SUA. Nu este clar când sau dacă o practică similară se va vedea aplicată în România.