De ce nu-ți dă șeful salariu mai mare. 3 motive de bază pentru care ești ținut „sub papuc”

De ce nu-ți dă șeful salariu mai mare. 3 motive de bază pentru care ești ținut

Inflația în România a ajuns la cote alarmante, fiind în jurul nivelului de 15%, în timp ce salariile de la noi din țară au crescut doar pentru unii angajați, iar cei mai mulți beneficiază de o majorare sub rata anuală a inflației.

Institutul Național de Statistică (INS), transmitea de curând faptul că salariul mediu net pe economie a ajuns la aproape 3.980 de lei în luna iunie a acestui an. Vorbim despre o creștere cu 1,2% faţă de luna precedentă şi cu 12,3% faţă de luna iunie din anul 2021. E evident că, la o rată anuală a inflației de cca. 15%, puterea de cumpărare a angajaților scade.

Dacă și tu te numeri printre cei care nu s-au bucurat de o majorare consistentă, peste rata inflației sau pur și simplu n-ai primit niciun ban în plus, iată trei motive ce pot sta la baza acestui fapt:

1. Firma nu are bani

Mediul de afaceri nu traversează o perioadă propice. Antreprenorii noștri se confruntă, la fel ca populația, cu scumpiri accelerate, cu lipsa de predictibilitate, cu schimbări fiscale ce le cresc cheltuielile, cu tensiuni pe lanțurile internaționale de aprovizionare și cu o acută criză a forței de muncă. În aceste condiții, nu puține sunt firmele care au probleme cu bugetul în această perioadă și, știm cu toții că acolo unde nu sunt bani, în zadar ar exista dorința de a aplica niște creșteri salariale.

2. Nu ai dat rezultatele așteptate

E posibil ca șeful tău să nu fi remarcat niște rezultate ieșite din comun la tine sau să fi văzut că nici măcar nu te-ai ocupat să-ți atingi obiectivele stabilite în fișa postului. În condițiile în care nu dai randament, nu îndeplinești ceea ce ai de făcut, nu duci la bun sfârșit proiectele și nu te faci remarcat, e puțin probabil să beneficiezi de majorare salarială, chiar dacă evoluția economică națională și inflația ar impune de la sine astfel de majorări.

3. Nu ai cerut

Știi și tu că, în unele cazuri, e nevoie să lupți pentru a-ți câștiga anumite drepturi. Unii manageri consideră că, dacă nu primesc reclamații sau plângeri din partea angajaților, toți sunt mulțumiți. E posibil ca șeful tău să nu știe că ești nemulțumit de salariul primit, tocmai de aceea, poate ar fi indicat să deschizi o discuție cu acesta, să-i soliciți un salariu mai mare și atunci când o faci să ai grijă să-i prezinți și niște rezultate ale tale profesionale care să te îndreptățească să ceri recompense financiare mai mari!

Etichete: