Dacia Duster, la a treia generație: cum ar arăta SUV-ul de la Mioveni pe care ți-l dorești acasă

Dacia Duster, la a treia generație: cum ar arăta SUV-ul de la Mioveni pe care ți-l dorești acasă

Dacia se află într-un proces perpetuu de reinventare, pentru a se alinia la pretențiile utilizatorilor și pentru a deveni relevantă în cât mai multe țări de pe mapamond. Din acest motiv, a treia generație de Dacia Duster va fi una mai futuristă și atrăgătoare decât versiunile anterioare.

În 2023, Dacia Duster ar trebui să ajungă la generația a treia. Dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate, ar trebui să aibă mai multe trăsături în comun cu Bigster, prezentat în premieră în toamna anului trecut. Până când oficialii companiei deținute de Renault vor dezvălui însă particularitățile viitorului SUV, mai mulți designer creativi și-au manifestat prin randări computerizate propria viziune asupra subiectului.

Dacia Duster 3, o combinație între Bigster și Megane E-Tech

Cel mai nou concept construit în jurul viitorului Duster vine din Rusia și este creația designerului Nikita Chuiko. Rusul își postează creațiile pe Instagram sub pseudonimul Kelsonik și pare să fie destul de popular, cu 30.600 de urmăritori. Întâmplarea face că, printre modelele gândite de el, se numără și un viitor Renault Duster, numele sub care se comercializează SUV-ul Dacia în anumite țări din Europa.

Deși nu există indicii că acesta va fi aspectul final al bolidului autohton, principiile de design gândite de Kelsonik sunt interesante. Dintr-un punct de vedere, discutăm de un amalgam de particularități exterioare de la Dacia, Renault și Nissan, fără ca rezultatul final să fie nerealist. Dominante par să fie elemente de off-roader împrumutate de la Quashqai, unul dintre cele mai populare SUV-ul din portofoliul Nissan. În contextul în care acesta din urmă are un preț de pornire în România de aproximativ 23.000 de euro, nu este foarte departe de segmentul pe care îl adresează Duster.

Pe Dacia Duster 3, același designer utilizează o bară de protecție frontală pe care am văzut-o anul trecut la conceptul pentru Bigster. Farurile și stopurile LED par să împărtășească similarități cu Megane E-Tech. Interiorul este sub semnul întrebări în acest concept, dar este improbabil să se distanțeze semnificativ față de ce oferă la ora actuală un Duster.

Citește și: